ta nea education

Subscribe to ta nea education feed ta nea education
Νέα και ειδήσεις με ταυτότητα
Updated: 6 min 26 sec ago

Χιόνια και παγετός : Πού χρειάζονται αλυσίδες – Ποια σχολεία κλείνουν

8 min 56 sec ago

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω παγετού και χιονόπτωσης, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Ημαθία, οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες από το 89ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης– Βέροιας- Κοζάνης έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σελίου έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο («Σέλι»), στη δημοτική οδό μεταξύ Νάουσας και 3-5 Πηγαδιών, από το 12ο χιλιόμετρο έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο («3-5 Πηγάδια»), όπως επίσης από το 12ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Σελίου, έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Πέλλας, συγκεκριμένα από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα έως το χιονοδρομικό κέντρο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, από το 7ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Στον νομό Χαλκιδικής οι αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή oδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας και στην επαρχιακή οδό Αρναίας -Ταξιάρχη.

Στον νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων. Μέχρι και 70 πόντους έχει φτάσει το χιόνι στην περιοχή της Καστανιάς, ενώ ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Δεκαοκτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι, ενώ σύμφωνα με τον κ.Μιχαλάκη όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη δε θα λειτουργήσουν στον δήμο Μετεώρων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Ασπροκκλησιάς, Χρυσομηλιάς καθώς και ο παιδικός σταθμός Χρυσομηλιάς λόγω παγετού .

 

 

 

Οι δικαστικές έρευνες που απειλούν τον κόσμο του Τραμπ

27 min 13 sec ago

Η εμφάνιση την Τρίτη του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Φλιν ενώπιον δικαστή της Ουάσινγκτον και η διάλυση του φιλανθρωπικού Ιδρύματος του αμερικανού προέδρου είναι τα τελευταία επεισόδια στην εξέλιξη της σειράς των δικαστικών ερευνών που έχουν ως αντικείμενο τον κάτοικο του Λευκού Οίκου και το περιβάλλον του.

Αθέμιτη σύμπραξη με την Ρωσία

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ επιφορτίσθηκε τον Μάιο 2017 με τη έρευνα για κάθε σύμπραξη ή συντονισμό ανάμεσα στην ρωσική κυβέρνηση και πρόσωπα που συνδέονται με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά και κάθε υπόθεση που προκύπτει από αυτές τις έρευνες.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2016 στο Trump Tower στην Νέα Υόρκη με ρωσίδα δικηγόρο που ισχυριζόταν ότι κατείχε ενοχοποιητικές για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Ο Πολ Μάναφορτ, τότε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ο μεγαλύτερος γιος του ρεπουμπλικανικού υποψηφίου και ο σύμβουλος και γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ ήσαν επίσης παρόντες στην συνάντηση αυτή.

Ο Ρόμπερτ Μάλερ προσπαθεί να μάθει εάν ο Ρότζερ Στόουν, άτυπος σύμβουλος του Τραμπ, είχε συμφωνήσει με την WikiLeaks για την μετάδοση το καλοκαίρι του 2016 χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος, το περιεχόμενο των οποίων έφερε σε δυσχερή θέση τη Χίλαρι Κλίντον.

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες κατά 25 πρακτόρων των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών GRU για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ΜάικλΦλιν και ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχθηκαν ότι είπαν ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές τους με ρώσους αξιωματούχους κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Πολ Μάναφορτ παραδέχθηκε την ενοχή του για φορολογική απάτη για γεγονότα που χρονολογούνται πριν από το 2014, όταν ήταν σύμβουλος της τότε φιλορωσικής ουκρανικής κυβέρνησης. Παραδέχθηκε επίσης την ενοχή του για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ο Μάκλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάσθηκε σε τριετή φυλάκιση διότι απέκρυψε τις επαφές με την Ρωσία σχετικά με κατασκευαστικό σχέδιο στην Μόσχα το 2016, στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας.

Παρεμπόδιση της δικαιοσύνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται ύποπτος για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης με την απόλυση τον Μάιο 2017 του επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, όταν αυτός ηγείτο της έρευνας για την ρωσική ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία. Η απόλυσή του προκάλεσε τον διορισμό του ειδικού εισαγγελέα.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Κόμεϊ την μη δίωξη του Μάικλ Φλιν και ήγειρε επίσης το ενδεχόμενο την απαλλαγής πολλών προσώπων του περιβάλλοντός του εάν καταδικασθούν , ανάμεσά τους ο Φλιν και ο Μάναφορτ.

Χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Μάικλ Κόεν – που καταδικάσθηκε στις 12 Δεκεμβρίου σε τριετή φυλάκιση – παραδέχθηκε ότι κατέβαλε 280.000 δολάρια λίγο πριν από τις εκλογές σε δύο γυναίκες για να τις εμποδίσει να καταγγείλουν δημόσια ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος το διαψεύδει.

Οι πληρωμές αυτές, οι οποίες είχαν ως στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος, θα έπρεπε να έχουν εγγραφεί στους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου Τραμπ, σύμφωνα με την δικαιοσύνη.

Ο δισεκατομμυριούχος διαβεβαιώνει ότι δεν ζήτησε ποτέ από τον δικηγόρο του να παραβιάσει τον νόμο. Αντίθετα, ο Μάικλ Κόεν δηλώνει ότι «ενήργησε υπό τις εντολές του Τραμπ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι επέστρεψε στον δικηγόρο του τις 130.000 που εκείνος είχε καταβάλει στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ιδρυμα Τραμπ

Ο πρόεδρος κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το ίδρυμά του- του οποίου ηγούνται τα παιδιά του Ντόναλντ τζούνιορ, Ερικ και Ιβάνκα, για να προωθήσει τα ξενοδοχεία του κατ κλαμπ του γκολφ και να εξασφαλίσει πόρους που συνδέονται με την προεκλογική του εκστρατεία, πράγμα είναι απαγορεύεται από τον νόμο. Το ίδρυμα δαπάνησε παρανόμως 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα φέρνει στο φως την αθέμιτη αλληλοεπικάλυψη του Ιδρύματος και της Trump Organization, η οποία ασχολείται με την διαχείριση της περιουσίας του Τραμπ εξαιτίας της εγκατάστασής του στον Λευκό Οίκο. Διαχειριστές της περιουσίας του είναι οι δύο μεγάλοι γιοι του Τραμπ, ενώ ο ίδιος έχει διατηρήσει την ψιλή κυριότητα, γεγονός που μπορεί να συνιστά σύγκρουση συμφερόντων.

Το ίδρυμα ανακοίνωσε χθες την διάλυσή του, αλλά η δικαστική έρευνα συνεχίζεται.

Hotel Trump

Το Hotel Trump International της Ουάσινγκτον αποτελεί αντικείμενο έρευνας επί εισοδημάτων που απέκτησε ο ιδιοκτήτης της από ξένες κυβερνήσεις, κατά παραβίαση του αμερικανικού Συντάγματος.

Επιδιώκοντας την εύνοια του Τραμπ, οι ξένες αντιπροσωπείες προτιμούν το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στον Λευκό Οίκο.

Ορκωμοσία

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η δικαιοσύνη ερευνά τα 107 εκατομμύρια δολάριατων χορηγιών που έλαβε η επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με την οργάνωση της τελετής ορκωμοσίας του Τραμπ τον Ιανουάριο 2017. Υπάρχουν υποψίες ότι οι χορηγοί έβαλαν το χέρι στην τσέπη με αντάλλαγμα προνομιακή πρόσβαση σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ.

Φορολογική απάτη

Οι φορολογικές αρχές ερευνούν υπόθεση φοροδιαφυγής της οικογένειας Τραμπ που, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιεύματος των New York Times, παρέλειψε να δηλώσει πολλές εκατοντάδες δολάρια κατά την διάρκεια της δεκαετίας του "90.

Μπορεί η σωματική άσκηση να καταπολεμήσει την υπέρταση όσο και τα φάρμακα;

31 min 14 sec ago

Η σωματική άσκηση μπορεί να έχει σχεδόν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα αντι-υπερτασικά φάρμακα για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, την πρώτη του είδους της που κάνει αυτή τη σύγκριση.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Χουσεΐν Νασί του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό «British Journal of Sports Medicine», αξιολόγησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 194 κλινικές μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων για τη μείωση της συστολικής πίεσης, καθώς και άλλων 197 μελετών για τις αντίστοιχες επιπτώσεις της άσκησης. Δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου μελέτες μέχρι σήμερα που να κάνουν απευθείας σύγκριση φαρμάκων και άσκησης, όσον αφορά την υπέρταση.

Η νέα μελέτη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέληξε στη διαπίστωση ότι γενικά η αρτηριακή πίεση είναι χαμηλότερη στους ανθρώπους που παίρνουν φάρμακα, σε σχέση με όσους ασκούνται (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, γυμναστήριο κ.α.). Όμως όσον αφορά ειδικότερα όσους έχουν υψηλή πίεση, η άσκηση φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματική όσο τα φάρμακα. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της άσκησης στη μείωση της πίεσης είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο πιο ψηλά βάζει κανείς τον «πήχη» για το τι θεωρείται υπέρταση (συστολική πίεση άνω του 140 mm Ηg).

Οι ερευνητές -μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος ελληνικής καταγωγής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Γιάννης Ιωαννίδης- επεσήμαναν ότι διεθνώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα η συνταγογράφηση φαρμάκων για υπέρταση, μια τάση που αναμένεται να συνεχισθεί, καθώς πολλοί γιατροί κατεβάζουν πλέον το όριο της υπέρτασης για τη συστολική πίεση στα 130 mm Hg.

Παρόλο που η νέα μελέτη δείχνει ότι αρκετοί ασθενείς μπορούν να ασκούνται αντί να παίρνουν φάρμακα, ο Νασί τόνισε ότι «οι ασθενείς δεν πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν τα αντι-υπερτασικά φάρμακά τους», καθώς είναι πρόωρο να συμβουλεύσει κανείς κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένας άνθρωπος με υψηλή πίεση θα έχει όφελος, αν ασκηθεί περισσότερο.

La Casa de Papel

37 min 51 sec ago

Μπορεί ο… ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός να κινήθηκε στους ρυθμούς του Casa de Papel (με το κορεό να γίνεται θέμα στον επίσημο λογαριασμό της γνωστής ισπανικής σειράς), όμως ο μπασκετικός Ολυμπιακός πραγματοποίησε την τέλεια ληστεία στη Βαρκελώνη. Κι αν η υπόθεση εξελίχτηκε στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στη Μαδρίτη, το μπασκετικό remake θα μπορούσε να γυριστεί στη Σαγράδα Φαμίλια, με ομήρους όλο το προσωπικό της Μπαρτσελόνα και τους… επισκέπτες φιλάθλους της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σκόραρε κόντρα στη Ρίβερ ο Μπεργκ, στον τελικό η Αλ Αΐν

47 min 57 sec ago

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2018 και η οικοδέσποινα Αλ Αΐν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό με τον Μάρκους Μπεργκ μάλιστα να σκοράρει στον ημιτελικό με τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ στο 3′, η αναμέτρηση έληξε 2-2 και στα πέναλτι η ομάδα του επικράτησε με 5-4 δίχως να αναλάβει εκτέλεση ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, αφού είχε αντικατασταθεί στο 75′.

Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται σήμερα με αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ιπαωνική Κασίμα Αντλερς.

Δείτε το γκολ του Μπεργκ:

 

Ελένη Ανουσάκη : Τι αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας της

48 min 50 sec ago

Κρατώντας μια πατερίτσα μπήκε ο Ελένη Ανουσάκη σε πλατό τηλεοπτικής εκπομπής.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και έκανε αποκαλύψεις για το πρόβλημα υγείας της. Όπως ανέφερε τα τακούνια της κατέστρεψαν το ισχίο και αναγκάστηκε να κάνει επέμβαση.

Πριν μερικά χρόνια μάλιστα η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη καθώς δεν μπορούσε καθόλου να περπατήσει.

Μετά το χειρουργείο και στα δύο πόδια σήμερα είναι πολύ καλύτερα και όπως απέδειξε μπροστά στις κάμερες μπορεί να περπατήσει ακόμα και χωρίς την πατερίτσα.

Αιτία για όλη αυτή την ταλαιπωρία ήταν τα ψηλά τακούνια τα οποία όπως δήλωσε της δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα. Για αυτό το λόγο συμβούλεψε τις γυναίκες να αποφεύγουν τα ψηλοτάκουνα.

Το ποστάρισμα του Σπανούλη με κεφαλαία γράμματα και φλόγες

58 min 13 sec ago

Ο Ολυμπιακός δείχνει αυτήν την περίοδο που διανύουμε ότι παρουσιάζει όσα θέλει σαν τρελός ο Μπλατ από την αρχή της σεζόν. Είναι ομάδα! Κάτι που φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στο παρκέ, με τους Ερυθρόλευκους να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και να παρουσιάζουν μία όμορφη εικόνα σε κάθε γήπεδο. Εικόνα μίας οικογένειας.

Άποψη που συμμερίζεται και ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Βαρκελώνη (νίκη 60-69 επί της Μπαρτσελόνα), ανέβασε μία φωτογραφία στο instagram από τα αποδυτήρια του Παλάου Μπλαουγκράνα. Μαζί με τους συμπαίκτες του, όλοι μία γροθιά με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να γράφει «Ο Μ Α Δ Α» με τη λεζάντα του να συνοδεύεται από φλόγες!

Δείτε το ποστάρισμα του Σπανούλη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ο Μ Α Δ Α

Οργισμένη επιστολή των κατοίκων των Εξαρχείων : Το πρόβλημα είναι πολιτικό

59 min 50 sec ago

Για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι των Εξαρχείων ξεσπούν. Με οργισμένη επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα προκειμένου να δηλώνσουν την αγάνακτηση τους για προβλήματα που έχει γειτονιά του Κέντρου υπογραμμίζουν ότι  η κατάσταση αντί να βελτιώνεται συνεχώς χειροτερεύει με αποτέλεσμα τα Εξάρχεια να βρίσκονται στη χειρότερη φάση τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που περίπου 400 κάτοικοι των Εξαρχείων απευθύνθηκαν απελπισμένοι προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και για να αποκατασταθεί η παρουσία της Πολιτείας στην περιοχή.

Προφανώς η Εισαγγελία έκανε το καθήκον της. Ωστόσο, παρά την δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα, τα Εξάρχεια εξακολουθούν να βρίσκονται στη «σκοτεινή ζώνη της Αθήνας», υπενθυμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό…

Κατόπιν και των φετινών επετείων της 17 Νοέμβρη και της 6 Δεκέμβρη, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε χειρότερο σημείο από ποτέ.

-Εκατοντάδες κουκουλοφόροι κάθε εθνικότητας, εισέβαλαν ανενόχλητοι σε σπίτια και πολυκατοικίες, σπάζοντας πόρτες, καταστρέφοντας, βανδαλίζοντας, τρομοκρατώντας, κλέβοντας και ανάβοντας φωτιές σε ταράτσες.

-Κατοικίες πήραν φωτιά και κινδύνευσαν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός.

-Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κάηκαν ολοσχερώς.

-Υποδομές, πεζοδρόμια, καρτοτηλέφωνα, πινακίδες, φανάρια, κάδοι, περιφράξεις, κολώνες, ζαρντινιέρες, εξοπλισμός σχολείων και τοίχοι νεοκλασικών κτιρίων, ισοπεδώθηκαν από την καταστροφική μανία των βανδάλων.

-Συμμορίες και μαφίες Ελλήνων και αλλοδαπών κινούνται σε μόνιμη βάση ανενόχλητες στην περιοχή, συχνά οπλισμένες.

-Οι ληστείες και οι κλοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

-Οι απειλές, οι συμπλοκές, οι ξυλοδαρμοί, τα μαχαιρώματα και ο κίνδυνος αφαίρεσης ζωής, τρομοκρατούν.

-Εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών διενεργούνται έξω από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, πεζοδρόμους, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πεδίον του Άρεως, το λόφο του Στρέφη, την οδό Μεσολογγίου, την πλατεία Εξαρχείων.

-Το λαθρεμπόριο τσιγάρων, με υπαίθριους πάγκους πλέον, έχει εξαπλωθεί τους τελευταίους μήνες σε κάθε γωνία.

-Οι παράνομες συναυλίες στο λόφο του Στρέφη και στην πλατεία Εξαρχείων συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς καμία παρέμβαση.

-Ομάδες μεταναστών, συχνά με ανήλικα παιδάκια, διαβιούν υπό συνθήκες εξαθλίωσης σε διάφορα σημεία.

-Οι «επιθέσεις του Σαββατοκύριακου» με μολότοφ και πέτρες στην περιοχή του Πολυτεχνείου, στη Χαριλάου Τρικούπη και σε άλλους δρόμους, έχουν ενσωματωθεί στο τοπικό… φολκλόρ.

-Οι παράνομες καταλήψεις αντί να μειώνονται, αυξάνονται, πληθύνονται, σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και συχνά φιλοξενούν στις ταράτσες κοτέτσια και άλλα παρόμοια «θεάματα».

-Το περίφημο αυθαίρετο και κακόγουστο «κοντέινερ», εξακολουθεί να καταστρέφει τον ελεύθερο χώρο της πλατείας, όπως και οι μουτζούρες τους τοίχους μας.

-Τα υπαίθρια «τζάκια» της πλατείας Εξαρχείων, τώρα που χειμωνιάζει, προσφέρουν από το πρωί «φιλόξενο περιβάλλον» για τους εμπόρους και τους χρήστες ναρκωτικών και φωτιές με τοξικές αναθυμιάσεις από σκουπίδια και πλαστικά στα παιδιά και στους ηλικιωμένους της περιοχής.

-Τα καταστήματα της γειτονιάς μας καταστρέφονται οικονομικά και το ένα μετά το άλλο κλείνουν.

-Κάθε έκφραση διαφορετικότητας και ελεύθερου πολιτικού λόγου, πνίγεται από την κυριαρχία της τοπικής «εξουσίας» και επικρατεί ρατσισμός απέναντι σε κάθε τι που λογίζεται ως «αστικό» και «μικροαστικό».

-Τα παιδάκια των Εξαρχείων δεν μπορούν να παίξουν στη γειτονιά τους. Είναι φυλακισμένα στα σπίτια, πίσω από σιδερόφρακτες πόρτες και κάγκελα που θυμίζουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Είναι εγκλωβισμένα σε τρεις Παιδικούς Σταθμούς, δύο Νηπιαγωγεία, δύο Δημοτικά σχολεία, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο…

-Η απουσία της οργανωμένης Πολιτείας είναι απόλυτη. Δημόσιες υπηρεσίες και συγκοινωνιακές γραμμές αποσύρονται. Από την άλλη πλευρά όμως, η «παρουσία» του ΕΝΦΙΑ, των Τελών και των βαρύτατων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι επίσης απόλυτη.

Όλα τα παραπάνω που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία σκανδαλωδώς αδιαφορεί και ανέχεται, διαδραματίζονται μέσα στην τουριστική ζώνη της Αθήνας, δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Ιρλανδικό Ινστιτούτο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους με μια λέξη.

Ακούμε ότι ορισμένοι, με απίστευτο θράσος, διατείνονται ότι η φετινή ήταν μία… επιτυχημένη αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων», γιατί δεν καταστράφηκε το Κέντρο της πόλης. Να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που υποκρίνονται, νομίζοντας ότι ο κόσμος τρέφεται με «κουτόχορτο», ότι ο αποτυχημένος σχεδιασμός τους έχει γίνει πλέον αντιληπτός σε όλο του το μέγεθος.

Τα Εξάρχεια δεν είναι απλά στο Κέντρο της Αθήνας, είναι το Κέντρο της Αθήνας.

Ότι και να κάνουν, είτε «εγκλωβίζοντας» εδώ τους εγκληματίες για να προστατεύσουν τα «καλά» προάστια, είτε για να παίρνουν πληροφορίες, είτε για αποπροσανατολισμό, είτε για να «ελέγχουν», είτε απλά αδιαφορώντας, θα μας βρίσκουν μπροστά τους παντού και δεν θα σταματήσουμε να τους ξεμπροστιάζουμε με κάθε μέσο, μέχρι τα φυλακισμένα παιδάκια των Εξαρχείων να μπορέσουν να ξαναπαίξουν στη πλατεία τους…

Η ΖΩΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Το κίνητρο στον ΠΑΟ πρέπει να συμβαδίζει με την ποιότητα

1 hour 8 min ago

Πέντε γκολ και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα μετράει ο φορ του Παναθηναϊκού Φεντερίκο Μακέντα και όλα έχουν δώσει βαθμούς. Όπως νίκη και βαθμούς στον όμιλο έχει δώσει και το μοναδικό έως τώρα γκολ που σημείωσε στο κύπελλο, στο ματς με τον Παναιτωλικό. Τον οποίο είναι άγνωστο αν θα ξαναβρεί το Σάββατο στον δρόμο του, εξαιτίας του τραυματισμού στον αριστερό αστράγαλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μπουσάτι για περιουσίες ομογενών: «Κρατικά» και όχι ιδιωτικά τα ακίνητα προς αξιοποίηση στη Χειμάρρα

1 hour 16 min ago

Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις μπαίνουν στο κάδρο της κρίσης, καθώς η το σχέδιο στοχοποίησης της ελληνικής μειονότητας δείχνει να προχωρά. Παρά το ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς βρίσκεται επί σειρά ετών σε εξέλιξη, ιδιαίτερη ένταση στις διμερείς σχέσεις, φαίνεται να προκάλεσε η η απόφαση του Έντι Ράμα να προχωρήσει σε δήμευση περιουσιών Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα προβάλλοντας ως επιχείρημα την τουριστική αξιοποίηση.

Η κρίση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις έγινε θέμα και στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι «περιμένει από τον πρωθυπουργό να μιλήσει και για την Αλβανία και συγκεκριμένα για την υφαρπαγή περιουσιών που γίνεται από το αλβανικό κράτος». Στέλνοντας, μάλιστα, ο ίδιος αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα, τα προειδοποίησε πως εάν δεν σεβαστούν έμπρακτα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, να ξεχάσουν τις ευρωπαϊκές τους φιλοδοξίες. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «μην κάνετε τον τζάμπα μάγκα για την Αλβανία. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει σαφές μήνυμα: Εάν δεν υπάρξει σεβασμός δεν θα έχει ευρωπαϊκή πορεία η Αλβανία».

Μετά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε αναφερόμενος στις περιουσίες των ομογενών ότι πρόκειται για μια απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα κρατικά ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς στον τομέα του τουρισμού και δεν αφορά την ιδιωτική περιουσία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι δηλώσεις Μητσοτάκη βασίζονται σε ψευδείς ειδήσεις και ότι τα ακίνητα στην περιοχή της Χειμάρρας που θέλει να αξιοποιήσει η αλβανική κυβέρνηση δεν ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε  δυσκολίες όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Σερβία έχουν στάσιμες θέσεις σαν γρανίτη και ότι οι δύο χώρες για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αλβανία, τηρούν την ίδια στάση. Ο κ. Μπουσάτι παραδέχθηκε ότι υπήρξε επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική παρά συγκεκριμένες ενέργειες.

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague

1 hour 18 min ago

Η Εφές Αναντολού διέλυσε την αδύναμη εκτός έδρας Μπουντούτσνοστ (106-68) και έφτασε στο 9-4, πλησιάζοντας στη μία νίκη από την 3η στη βαθμολογία ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι στο ντέρμπι της αγωνιστικής, υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της Φενέρμπαχτσε (79-75) σε ένα πολύ δυνατό ματς στην Κωνσταντινούπολη. Με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να επεκτείνει το αήττητο σερί της, παραμένοντας μόνη 1η με ρεκόρ 12-1.

Άλλη μια νίκη εκτός έδρας με όπλο την άμυνα και έναν… εξωγήινο Μιλουτίνοφ πέτυχε ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Μπαρτσελόνα (69-60) και συνεχίζει να καταδιώκει την Εφές στη μάχη της 4ης προνομιούχου θέσης. Τέλος στον ισπανικό… εμφύλιο της βραδιάς, η Μπασκόνια επικράτησε εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια (84-71) και πλέον με ένα σερί τριών νικών έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την 8άδα των playoffs.

Ας δούμε αναλυτικά την κατάσταση στην βαθμολογία με το πρώτο μισό της 13ης αγωνιστικής συμπληρωμένο:

Καιρός : Πτώση θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

1 hour 22 min ago

Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τετάρτη, στα ανατολικά. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές χώρες.

Στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα βελτιωθεί ο καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα). βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με χιονόνερο και στα γύρω ορεινά χιονιά. βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο. χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. από το απόγευμα και από τα δυτικά βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα νοτιά τις πρωινές ώρες οπού είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 300 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά Θ8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα)
Άνεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις 10/2 θέλουν να κλειδώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ

1 hour 28 min ago

Το βαρίδιο που λέγεται Ευρώπη έφυγε και ο ΠΑΟΚ, απέδειξε για μια ακόμα μια φορά πως και φέτος το μυαλό ήταν μόνο στον τίτλο του πρωταθλήματος. Αυτή τη λανθασμένη φιλοσοφία που πέρασαν κάποιοι μέσα στην ομάδα θα πρέπει να την αποβάλουν γιατί αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα θα πρέπει να διεκδικείς όλους τους στόχους και όχι να επιλέγεις. Ο ΠΑΟΚτσής δεν γουστάρει να χάνει ούτε στο τάβλι και αυτή τη νοοτροπία του οπαδού θα πρέπει να περάσουν από τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στην εντατική εξάχρονο αγοράκι – Βρέθηκε με λουρί γύρω από το λαιμό του

1 hour 35 min ago

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ένα 6χρονο αγοράκι το οποίο βρέθηκε σε κατάσταση ασφυξίας με το λουρί του σκύλου της οικογενείας τυλιγμένο στο λαιμό του, στο σπίτι του στο Φάληρο .

Η μητέρα η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο δήλωσε ότι ήταν στην κουζίνα και δεν αντελήφθη τι συνέβη και όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι νοσηλευτές έκαναν τεχνητή αναπνοή στο αγοράκι και στη συνέχεια το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση, έκανε λόγο για «αυτοκτονία». Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της οικογένειας, βρήκαν τη μητέρα του παιδιού να οδύρεται και το αγόρι να έχει χάσει τις αισθήσεις του, πιθανότατα από ασφυξία.

Γύρω από τον λαιμό του είχε τυλιχτεί το λουρί του σκύλου, το οποίο φαίνεται ότι του έφραξε πλήρως την αναπνευστική οδό, με αποτέλεσμα το παιδί να σταματήσει να ανασαίνει. Όλα αυτά, μέσα στο σπίτι του, χωρίς κάποιος να αντιληφθεί το περιστατικό και να μπορέσει να το βοηθήσει.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, οι διασώστες το επανέφεραν στη ζωή μετά από 35 λεπτά. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αμέσως μόλις βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού, ενημέρωσαν την Εισαγγελία, ωστόσο ο εισαγγελέας διέταξε να μην συλληφθούν οι γονείς του 6χρονου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα, για να διαλευκάνουν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Μπλατ: «Οι παίκτες εκτέλεσαν άψογα το πλάνο μας»

1 hour 37 min ago

Πώς να μην είναι ικανοποιημένος ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το διπλό του Ολυμπιακού (και έτσι όπως ήρθε αυτό) στο άντρο της Μπαρτσελόνα (60-69);

Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων, μοίρασε συγχαρητήρια μετά το τέλος του ματς με τους Καταλανούς, τονίζοντας πως «πήραμε μια πολύ καλή και σημαντική νίκη. Έχω βρεθεί σε αυτό το γήπεδο πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου και ξέρω καλά πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη για να κερδίσεις. Ήρθαμε προετοιμασμένοι και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στο προπονητικό τιμ, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Οι παίκτες εκτέλεσαν άψογα το προπονητικό μας πλάνο. Κοιτάμε μπροστά πλέον, στο παιχνίδι της Πέμπτης και ελπίζουμε πως οι υπέροχοι φίλαθλοί μας θα έρθουν, θα μας υποστηρίξουν και θα μας ωθήσουν σε μια ακόμη νίκη».

Κατάργηση μέτρων με στόχο να απελευθερώνονται ταχύτερα ανήλικοι μετανάστες

1 hour 43 min ago

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ακυρώνει ένα μέτρο που προέβλεπε εκτενείς ελέγχους των στοιχείων όλων των ενηλίκων που ζουν μαζί με προσωρινούς ανάδοχους ανηλίκων μεταναστών, κίνηση που ίσως οδηγήσει στην ταχύτερη απελευθέρωση των παιδιών από τα κέντρα υποδοχής όπου μετάγονται αρχικά.

Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο οποίο ανατίθεται η φροντίδα των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, ανέφερε την Τρίτη ότι τερματίζει την πολιτική λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων από όλους τους ενήλικους που ζουν μαζί με τους προσωρινούς ανάδοχους προστάτες, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούνιο, αφού αύξησε τον χρόνο που οι ανήλικοι παραμένουν στα κέντρα υποδοχής χωρίς να αποφέρει ιδιαίτερες επιτυχίες. Ο αριθμός των ανήλικων μεταναστών σε κυβερνητικά κέντρα υποδοχής διογκώθηκε, φθάνοντας τους 14.700 μέχρι τη 17η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει την κράτηση ανηλίκων ή εφήβων μεταναστών μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, κατά συνέπεια όσοι ανήλικοι συλλαμβάνονται αφού περάσουν τα σύνορα χωρίς κάποιον από τους γονείς τους, ή κάποιον προστάτη τους από νομική σκοπιά, παραδίδονται έπειτα από λίγο καιρό σε προσωρινούς προστάτες τους, ανάδοχες οικογένειες στις ΗΠΑ. Κατόπιν, τα παιδιά αυτά υποχρεούνται να εμφανιστούν ενώπιον των ειδικών δικαστηρίων που είναι αρμόδια για μεταναστευτικές υποθέσεις για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από την απέλαση.

«Αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται στα σπίτια τους με τους γονείς τους. Η κυβέρνηση είναι απαίσιος γονιός», σχολίασε η Λιν Τζόνσον, επικεφαλής της διεύθυνσης Ανηλίκων και Οικογενειών, στο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR. «Διαπιστώνουμε ότι (οι επιπλέον έλεγχοι) δεν πρόσθεσαν τίποτα στην προστασία ή την ασφάλεια των παιδιών», εξήγησε η ίδια.

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ανήλικων μεταναστών λένε ότι οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες, ειδικά στις δακτυλοσκοπήσεις, είναι ο λόγος που τόσα πολλά παιδιά κρατούνται από τις αρχές. Ακόμη ένας λόγος, προσθέτουν, είναι πως οι πληροφορίες για τους ανάδοχους προστάτες των ανήλικων κοινοποιούνται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το οποίο είναι καθ" ύλην αρμόδιο για την επιβολή του νόμου σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Αυτό φοβίζει τους συγγενείς και τους ωθεί να μη διεκδικούν την αναδοχή των παιδιών, εξηγούν.

Στο εξής θα γίνεται λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων μόνο των ίδιων των αναδόχων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE, υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας) ανέφερε πως περίπου το 80% των δυνητικών ανάδοχων στους οποίους έγιναν έλεγχοι τους πέντε μήνες ως τον Νοέμβριο ζουν στις ΗΠΑ χωρίς άδεια. Η ICE διευκρίνισε πως η ανταλλαγή των δεδομένων οδήγησε σε 170 συλλήψεις.

Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου, για να… πατήσει γκάζι 4άδας

1 hour 48 min ago

Τρομερή νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη. Και ουσιαστικά μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ προκειμένου να χτίσει το καλύτερο φετινό σερί της. Την κατάλληλη στιγμή. Σε ένα χρονικό σημείο που μπορεί κάλλιστα να πάρει προβάδισμα για την 4άδα της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι όφ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Pages