Απόψεις

Κορυφαίοι επιστήμονες και άλλες παραμυθίες

Ο κ. Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης είναι καθηγητής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, επιστημών δεδομένων και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ. Το τελευταίο του βιβλίο «Μετά τα αφύσικα» δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Greek

Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης στην «K»: Ομάδες ακαδημαϊκού παρακράτους στα ΑΕΙ

Ο Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης δεν μπορεί να ταξινομηθεί εύκολα. Ενας θετικός επιστήμονας που γράφει λογοτεχνία, ένας ειδικός που απεχθάνεται την εξειδίκευση, ένας ερευνητής που χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες υπολογιστικές μεθόδους για να διευρύνει το πεδίο των ερευνών του, αλλά νιώθει πιο κοντά υπαρξιακά στην εποχή της Αναγέννησης.

Greek

Νίκος Μαραντζίδης: Οι μαθητικές παρελάσεις σήμερα είναι χρήσιμες όσο ένας διαγωνισμός καλλιγραφίας

Για το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και τη θέση τους στο σήμερα μίλησε στη HuffPost Greece ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ΠΑ.ΜΑΚ.

Greek

Ο έφηβος με την... adidas

Είναι τρομακτικός ο έφηβος με τη φόρμα Adidas έτσι όπως ουρλιάζει στην τεράστια ντουντούκα και κραδαίνει τη γροθιά του, ανεβασμένος πάνω σε ένα τραπέζι στο γραφείο του υπουργού.

Greek

Tα φίδια που ζεσταίνατε

Τα φίδια της πολιτικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί και τα φιδάκια κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Greek

Μην το εύχεσαι, μπορεί να συμβεί

Δύο είναι οι τραγωδίες στη ζωή, λένε. Η μία και συνηθέστερη να μην πραγματοποιηθεί το όνειρό σου· η δεύτερη και χειρότερη είναι να πραγματοποιηθεί.

Greek

Τα ναρκωτικά «πνίγουν» τα ΑΕΙ

Εντείνονται τα προβλήματα με τους διακινητές και τους χρήστες ναρκωτικών γύρω από τα ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Greek

Το παιδί έρχεται στο σχολείο «νομίζοντας» ότι και πάλι θα πατήσει ένα κουμπί και θα έχει αποτέλεσμα

Το παιδί της σημερινής κοινωνίας, φοβάμαι ότι δε μαθαίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι όταν έρχεται στη σχολική κοινότητα, έρχεται με τη νοοτροπία – πάλι υπερβάλλω για να δώσω την εικόνα – λίγο ή πολύ, του καταναλωτή.

Greek

Ο καρνάβαλος της εκπαίδευσης

Δ​​εν ξέρω τι διδάσκει ο κύριος που έκρινε σκόπιμο να επιδείξει στην παρέλαση των μαθητών του τον ανέξοδο ηρωισμό του – «τζάμπα μαγκιά» εις την απλοελληνικήν.

Greek

Pages