2η Επιμορφωτική Συνάντηση Συντονιστών 11/02/2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Επιμορφωτική Συνάντηση των Συντονιστών του εκπαιδευτικού προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω", στις 11/2/2017, στο ξενοδοχείο Τιτάνια. 

Το "Νοιάζομαι και Δρω¨ υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φέτος, σε περισσότερα από 160 σχολεία στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας ένα μεγάλο δίκτυο στελεχών της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, μαθητών, σχολείων, γονέων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. 

Οι πενήντα συντονιστές του προγράμματος, βρέθηκαν το Σάββατο στην Αθήνα, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν τις δράσεις τους για το επόμενο διάστημα. Το "Νοιάζομαι και Δρω" πραγματοποιείται φέτος χάρη στην ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη καθώς και του Ιδρύματος Λεβέντη, ενώ την υλοποίησή του έχουν αναλάβει από κοινού το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Ίδρυμα Λαμπράκη. 

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης παραβρέθηκε ο κ. Θεόδωρος Μπένος Πάλμερ, Διευθυντής του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των τοποθετήσεων ήταν η διαδικασία ενεργοποίησης της ταυτότητας του ενεργού πολίτη, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού σε όλους τους εμπλεκόμενους του προγράμματος. 

Το Νοιάζομαι και Δρω απευθύνεται φέτος σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων αλλά και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρείας, καλύπτοντας όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Από τον Μούδρο της Λήμνου μέχρι την Παρακάλαμο Ιωαννίνων και από το Εύμοιρο Ξάνθης μέχρι το Λασίθι, οι μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους υλοποιούν πρωτότυπες δράσεις με άξονες τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

 

 

 

 

 

Dates: 
06/03/2017 - 08:45
Add to Calendar