Δωρεάν Workshop από το Παν.Πειραιώς: «Προηγμένες Τεχνολογίες Λογισμικού, ασφάλειας και Ευφυΐας στην Πληροφορική»

Το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς θα πραγματοποιήσει δωρεάν workshop με θέμα «Προηγμένες Τεχνολογίες Λογισμικού, ασφάλειας και  Ευφυΐας στην Πληροφορική» στις 25 Ιουνίου ( 6μμ αίθουσα ΑΕΡΟΦΥΛΑΚΙΟ) στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια του Workshop οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν μια σύντομη εισαγωγική παρουσίαση του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή κ. Γεώργιο Τσιχριντζή. Η παρουσίαση θα αναφερθεί τόσο στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, όσο και στα δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, το ένα εκ των οποίων απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής και συναφών τμημάτων, ενώ το άλλο εξειδικεύει  στην Πληροφορική, πτυχιούχους άλλων επιστημών, διάφορων της Πληροφορικής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εξής ενασχολήσεις:

 

 

Προγραμματισμός για κινητές συσκευές:

Οι παρευρισκόμενοι θα δουν πως μπορεί να δημιουργηθεί μια βασική εφαρμογή για κινητές συσκευές από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Ευθύμιο Αλέπη, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να την χρησιμοποιήσουν.

Ασφάλεια στο Android:
Οι παρευρισκόμενοι θα δουν τεχνικές εντοπισμού προβλημάτων ασφάλειας στο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, από τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Πατσάκη.

Οι επίκουροι καθηγητές του τμήματος κ. Κωνσταντίνος Πατσάκης και Ευθύμιος Αλέπης έχουν βραβευθεί μετά χρηματικής αμοιβής από τις εταιρείες Google και Microsoft για τη συνεισφορά τους στον εντοπισμό σφαλμάτων λογισμικού που αφορά σε κινητές συσκευές Android.

Ανάπτυξη ευφυούς εκπαιδευτικού παιχνιδιού web για το Facebook

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να παίξουν στο κινητό τους τηλέφωνο ένα web demo ενός ευφυούς εκπαιδευτικού παιχνιδιού, το οποίο έχει δημιουργήσει ο Υποψήφιος Διδάκτορας κ. Σπύρος Παπαδημητρίου, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας κ. Μαρίας Βίρβου.

Καθηγητής Γεώργιος Τσιχριντζής, Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Καθηγήτρια Μαρία Βίρβου, Διευθύντρια ΠΜΣ στην «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Επίκουρος Καθηγητής Ευθύμιος Αλέπης

Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Πατσάκης

Υποψήφιος Διδάκτωρ Σπύρος Παπαδημητρίου

Δείτε όλο το πρόγραμμα των workshops στο Spoudase 2017 εδώ

Οι προκηρύξεις των δύο Μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι ανοικτές - Δείτε περισσότερα εδώ

 

http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/dorean-workshop-apo-panpeiraios-...

 

 

Dates: 
20/06/2017 - 09:15
Add to Calendar