Βράβευση μαθητών σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την υγιεινή διατροφή

Παιδικά χαμόγελα και έργα ζωγραφικής γέμισε η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Παιδείας από εκατοντάδες μαθητές Δημοτικού από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» που οργάνωσε ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου αφού συνομίλησε με μαθητές, δασκάλους και μέλη του Συνεταιρισμού, συνεχάρη τους περίπου 10.000 μαθητές που πήγαν μέρος στο διαγωνισμό και τους δασκάλους τους λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αυτές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα η σιωπηλή, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της σεμνότητας αλλά και αυτή η Ελλάδα που δεν μπαίνει στη μιζέρια. Και γι’ αυτό ειδικά, θέλω να σας ευχαριστήσω.

Η αξιολόγηση της Πολιτείας ως προς τις υποχρεώσεις της στους εκπαιδευτικούς  παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό διότι αυτή τη στιγμή ο λόγος που δεν είναι ρημαγμένη η εκπαίδευση μας είναι αποκλειστικά και μόνο επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί επιτελούν το κοινωνικό τους λειτούργημα πέρα από οποιεσδήποτε απαιτήσεις που παραλύουν την καθημερινότητα.

Όχι ότι δεν πρέπει να έχετε απαιτήσεις αλλά εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και προσωπικά ως εκπαιδευτικός αλλά και να μεταφέρω ένα κλίμα που θέλουμε να καθιερώσουμε στην Πολιτεία, να λέμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για κατηγορίες πολιτών μέσα σ’ αυτήν την απίστευτη κρίση που περνάμε, κράτησαν θεσμούς».

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Απόστολος Λακασάς

http://www.kathimerini.gr/904312/article/epikairothta/ellada/vraveysh-ma...

 

Dates: 
20/04/2017 - 08:45