Επιλογή Σελίδας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποιούνται τα σεμινάρια πολύπλευρης ενδυνάμωσης WOMENTORS για γυναίκες 18-35 ετών από το Ίδρυμα Λαμπράκη και την οργάνωση “Αποστολή Άνθρωπος” στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund*.

Η πρόσκληση συμμετοχής στα σεμινάρια είναι ανοιχτή και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Είσαι νέα γυναίκα και θέλεις να έχεις καλύτερο έλεγχο της ζωής σου, να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις που σε αφορούν και να κάνεις στρατηγικές επιλογές; Θέλεις να βοηθηθείς να ανακαλύψεις και να αναπτύξεις τη δυναμική σου; Να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθησή σου, την παρρησία σου και άλλα soft skills; Θέλεις να μάθεις πώς να μετατρέψεις την ιδέα σου σε επιχείρηση, πώς να σταθείς σε μια επαγγελματική συνέντευξη, πώς να φροντίζεις την υγεία σου, πώς να συμμετέχεις στις αποφάσεις που λαμβάνονται για σένα χωρίς εσένα; Θέλεις να μάθεις ποιες δεξιότητες ζητούν σήμερα οι εταιρείες; Θέλεις να μεταφέρεις το όραμά σου στον πολιτικό στίβο; Το ξέρεις ότι μπορείς εσύ να κάνεις τη διαφορά για τον περίγυρό σου; Θέλεις να πετύχεις την εναρμόνιση της προσωπικής με την επαγγελματική σου ζωή; Θέλεις να αναγνωρίσεις και να υπερβείς τα στερεότυπά σου; Θέλεις να μεγαλώσεις παιδιά χωρίς στερεότυπα φύλου; Θέλεις να γνωρίζεις και να προασπίζεσαι τα δικαιώματά σου; Θέλεις να σπάσεις τη «γυάλινη οροφή»;

Αυτά και πολλά ακόμα θα σου προσφέρουν τα δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης νέων γυναικών του WOMENTORS!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης απευθύνεται σε γυναίκες 18-35 ετών και περιλαμβάνει μια σειρά 4 θεματικών σεμιναρίων, διάρκειας 8 ωρών το καθένα, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στις νέες γυναίκες που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια την ακαδημαϊκή χρονιά 2021- 22, τα σεμινάρια αυτά θα προσφερθούν σε 4 δια ζώσης ημερίδες, εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες που υπαγορεύει η πανδημία, σε 14 πόλεις (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Βόλο, Ρόδο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο) και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας διαδικτυακά, με τη μορφή 10 μικρότερης διάρκειας διαδικτυακών σεμιναρίων.

Αν ενδιαφέρεσαι να είσαι μία από τις συνολικά 10.000 γυναίκες της χώρας που θα ζήσουν την εμπειρία του WOMENTORS, δήλωσε συμμετοχή μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των σεμιναρίων μπορείς να βρεις εδώ.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε ημέρες και ώρες που θα εξυπηρετούν την πλειονότητα των συμμετεχουσών, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις γυναικών που διανύουν τις σπουδές τους (π.χ. εξεταστικές περιόδους) ή εργάζονται, και το χρονοδιάγραμμα θα διαμορφωθεί με τρόπο ευέλικτο, ώστε να συνδυάζει τις ποικίλες υποχρεώσεις τους.

Τα σεμινάρια αποτελούν μέρος ενός ενιαίου προγράμματος πολύπλευρης ενδυνάμωσης της γυναίκας. Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθήσει κάποια γυναίκα επιλεκτικά. Προϋπόθεση εγγραφής στα σεμινάρια είναι η δέσμευση για συνεπή παρακολούθηση όλων ανελλιπώς των σεμιναρίων, με την ολοκλήρωση των οποίων οι συμμετέχουσες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Για να δηλώσεις συμμετοχή στα σεμινάρια του WOMENTORS συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ.

Στις Συχνές Ερωτήσεις της ιστοσελίδας του WOMENTORS, θα βρεις αναλυτικότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Για περισσότερες απορίες ή ερωτήσεις μπορείς να απευθύνεσαι στο info@womentors.gr  .

Σε συμβουλεύουμε να κάνεις την αίτησή σου τώρα, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Η Ομάδα Έργου του Προγράμματος WOMENTOR

* Το έργο WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα
υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Πηγή: WOMENTORS