Επιλογή Σελίδας

Το WOMENTORS είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς της ζωής και την υγεία τους.

Η ενδυνάμωση επιτυγχάνεται μέσω θεματικών  σεμιναρίων, μέσω της προβολής βιντεο-αφηγήσεων γυναικών που εμπνέουν τις νέες και μέσω mentoring. Κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης του προγράμματος  προσφέρθηκε από τον Οκτώβριο 2020 έως και τον Ιούνιο 2021 μία σειρά 10 διαδικτυακών σεμιναρίων εξ αποστάσεως σε περίπου 4.700 νέες γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών σε όλη την Ελλάδα.

Ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2021 και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους εδώ.

Η πρώτη χρονιά διεξαγωγής του προγράμματος κλείνει με κορυφαίες αναγνωρίσεις της ποιότητας και αξίας του WOMENTORS, το οποίο έλαβε

  1. την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
  2. το Χρυσό Βραβείο στα Education Leaders Awards 2021, στην κατηγορία «Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων»
  3. το Βραβείο In Action των Bravo Sustainability Awards 2021.

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις έρχονται ως αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας του WOMENTORS στην ελληνική κοινωνία και αποτελούν τιμή όχι μόνο για το Ίδρυμα Λαμπράκη και την Αποστολή Άνθρωπος, αλλά και για την επιστημονική ομάδα, την ομάδα διαχείρισης και τις συνεργάτιδες του WOMENTORS, καθώς και για τις κατά τόπους περιφερειακές συντονίστριες του έργου, τις νέες leaders που εκπαιδεύτηκαν ώστε να προσφέρουν τα σεμινάρια ενδυνάμωσης σε συνομήλικές τους γυναίκες και φυσικά για όλες τις γυναίκες που έσπευσαν να συμβάλουν με την εμπειρία και τις γνώσεις τους μέσω αφηγήσεων και mentoring στην υποστήριξη των νέων γυναικών.

Τίποτε από αυτά δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη του χρηματοδοτικού μηχανισμού του έργου. Το WOMENTORS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ίδρυμα Λαμπράκη και εταίρο την οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, με την ελπίδα ότι οι νέες γυναίκες του σήμερα θα πρωταγωνιστήσουν δημιουργικά και γόνιμα στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή του αύριο.

Πηγή: WOMENTORS