Επιλογή Σελίδας

Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα αθωώσει τους κατηγορουμένους και μάλιστα θα τους επιβραβεύσει που τόλμησαν να εκπαιδεύσουν σωστά και επιστημονικά τους αυριανούς πολίτες.

Αφορμή παίρνω από το άρθρο του Κώστα Μπογδανίδη στις Απόψεις του Cretalive στις 14/10/2019 με τίτλο “ Ποιος τα λέει αυτά; Φυσικά και τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός “, όπου διαβάζω ότι τέσσερις νηπιαγωγοί θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί τόλμησαν στα πλαίσια εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας να μιλήσουν με επιστημονικούς όρους για τα γεννητικά όργανα (πέος – αιδοίο).

Μα είναι δυνατόν, ακόμα και σήμερα το 2019, να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τη σεξουαλική εκπαίδευση ενώ υπάρχει εδώ και 50 χρόνια; Γιατί όμως και σήμερα υπάρχουν εχθροί της ελευθερίας που κινούν τους φόβους για να εμποδίσουν τους πάντες να σκέφτονται και τα παιδιά να μιλούν, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σιωπή που κρέμεται πάνω από τα σεξουαλικά ερωτήματα είναι ο συμμέτοχος της απομόνωσης , της βίας και της κυριαρχίας;

Η σεξουαλική εκπαίδευση είναι εκπαίδευση για αυτονομία και χειραφέτηση. Συμβάλλει στην ολοκλήρωση του ατόμου και στην εκπαίδευση του αυριανού πολίτη. Κυρίως σήμερα είναι βασική και απαραίτητη στο σχολείο.

Ακούστε το καλά και μη τρομάξετε με τα παρακάτω ερωτήματα που θέτουν τα παιδιά στην προ-εφηβεία τους, όπως τι είναι η κλειτορίδα; Είναι φυσιολογικό να είσαι ομοφυλόφιλος; Σε τι εξυπηρετεί ο αυνανισμός; Τι είναι το 69; Που μπαίνει το πέος για να έχουμε ευχαρίστηση; Την πρώτη φορά είναι κακό; Και άλλες που απαιτούν άμεσα σωστή απάντηση.

Πως αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις ερωτήσεις; Μη μου πείτε με το αμήχανο γέλιο, την ψεύτικη μετριοφροσύνη ή με πραγματικά ταμπού. Το θέμα είναι να λάβουμε σοβαρά την εκπαίδευση της σεξουαλικότητας των παιδιών μας αλλά και την εκπαίδευση των επιφορτισμένων δασκάλων γι΄ αυτό το θέμα.

Σήμερα μετά το γεγονός που διάβασα ότι οι καθηγητές θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου λέω ότι οι καθηγητές καλά έπραξαν, γεγονός όμως που δείχνει ότι η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί αυτές τις αλλαγές. Απ΄ την άλλη πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα αθωώσει τους κατηγορουμένους και μάλιστα θα τους επιβραβεύσει που τόλμησαν να εκπαιδεύσουν σωστά και επιστημονικά τους αυριανούς πολίτες.

Εγώ έχω να προσθέσω ότι η σεξουαλικότητα είναι συνδεδεμένη με τον συναισθηματικό κόσμο του ατόμου. Αν ένα άτομο δεν εκπαιδευτεί σωστά πάνω στη σεξουαλικότητα αργότερα θα έχουμε προβλήματα ψυχικά και κοινωνικά. Η σεξουαλική εκπαίδευση πρέπει να γίνεται νωρίς και να μαθαίνουν τα παιδιά από πολύ μικρά ότι τα παιδιά δεν τα φέρνει ο πελαργός.

Αν κάποιοι από εσάς θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους ως προς το θέμα μας ας τον ρωτήσουν εάν θα ενέκριναν να γίνονται ομιλίες στα σχολεία για την αντισύλληψη. Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματα του αν και πιστεύω ότι το ερώτημα αυτό θα προκαλούσε ψυχικές συγκρούσεις.

Αν επιθυμείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη σεξουαλική εκπαίδευση, σας παραπέμπω και στο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο creta live στις 25-11-17 με τίτλο “Η σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών ενάντια στη βία”.

Πηγή: CRETA LIVE – Δ. Μίμης