Επιλογή Σελίδας

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα η Εισαγωγική Επιμορφωτική Συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη υλοποίησης του για τη φετινή σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα υλοποιείται φέτος για 5η συνεχή χρονιά, σε σχολεία όλων των βαθμίδων, από ολόκληρη τη χώρα.

Κάθε σχολική μονάδα που υλοποιεί  φέτος το “Νοιάζομαι και Δρω” εκπροσωπήθηκε από έναν εκπαιδευτικό ενώ παράλληλα παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί Συντονιστές του προγράμματος, γονείς μαθητών, εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας και η Ομάδα Έργου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.Σοφία Ζαχαράκη, η Αντιπρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός κ.Λένα Παπαλεξοπούλου, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λαμπράκη κ.Βιβή Ανθοπούλου καθώς και εκπρόσωποι των δωρητών και υποστηρικτών του προγράμματος: ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ.Αθανάσιος Μπούσιος, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κ.Εύα Λιανού, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη κ.Αγγελική Κοσμοπούλου καθώς και η κ.Θεανώ Αγαλόγλου, Υπεύθυνη προγραμμάτων και Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο έχει υποστηρίξει το πρόγραμμα με δωρεές τα προηγούμενα χρόνια.

(από αριστερά) Βιβή Ανθοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ιδρύματος Λαμπράκη, Λένα Παπαλεξοπούλου, Αντιπρόεδρος Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Δεσμός”, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Συνολικά περισσότεροι από 250 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια ρόλων ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές βιωματικών δράσεων εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτειότητας των  σχολείων που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Νοιάζομαι και Δρω’. Στο πρόγραμμα της φετινής επιμόρφωσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμμετοχή της οικογένειας στον εθελοντισμό και στις δράσεις των μαθητών. Τη δεύτερη μέρα της επιμόρφωσης, το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με τη συμβολή γονέων οι οποίοι παρευρέθηκαν για να προσθέσουν τη δική τους οπτική στη διαμόρφωση ενός καινοτόμου μοντέλου συνεργασίας Σχολείου-Οικογένειας για την καλλιέργεια αξιών και θετικών στάσεων ζωής εφόσον η συνεργασία Σχολείου-Οικογένειας, αποτελεί κεντρική πρόκληση για το “Νοιάζομαι και Δρω” κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, που ανέλαβε τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τον συντονισμό και τη διαχείριση του έργου.

Από το 2015 που υλοποιείται το πρόγραμμα στα σχολεία, έχει δημιουργηθεί το σχολικό δίκτυο «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο αποτελείται από 550 διαφορετικά σχολεία. Στο «Νοιάζομαι και Δρω» έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα 5.110 εκπαιδευτικοί και περίπου 63.100 μαθητές. Την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα υλοποιείται χάρις στην ευγενική προσφορά δωρεών της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς ελληνικού εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του The Hellenic Initiative Australia. Επιπλέον, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και από την Aegean.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος  Νοιάζομαι και Δρω.