Επιλογή Σελίδας

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη φτιάχτηκε ένας κήπος. Δεν πρόκειται όμως για έναν απλό κήπο! Δεν δημιουργήθηκε για να ομορφαίνει το σχολικό περιβάλλον, αλλά για να αξιοποιηθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο από τους μαθητές, οι οποίοι μέσω αυτού θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, θα διευρύνουν τον γνωστικό τους κόσμο και θα βελτιώσουν την αυτό- εικόνα τους.

«Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε λανθασμένα το ΔΕΝ για να αναφερθούμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας. Δεν ακούει, δεν με προσέχει, δεν έχει όρεξη για διάβασμα, δεν τα παίρνει, δεν, δεν, δεν… Αναλογιστείτε λοιπόν πόσα «δεν» έχουν ακούσει οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης. Μαθητές που οι μαθησιακές τους δυσκολίες τους ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής και συμβάλλουν στην διαμόρφωση του «είναι» τους και της αυτό-εικόνας τους.»γράφει η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης, Παπαϊωάννου Όλγα στο neakiriti και συμπληρώνει: 

«Αυτό είναι το σχολείο μας. Μπορεί να είναι παλιό, να μην έχει την καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή αλλά είναι ένα μέρος που η αγάπη και η συνεισφορά φαίνεται μέσα από κάθε μας ιδέα και πράξη. Γιατί  όταν πρόκειται για τις παιδικές ψυχές, ο ουρανός είναι το όριο!» 

Οι παλιές ρόδες και τα παλιά έδρανα κόπηκαν, μεταποιήθηκαν και γέμισαν χώμα και φυτά, που θα αποφέρουν κυριολεκτικούς αλλά και μεταφορικούς καρπούς χρήσιμους για το μέλλον των μαθητών.  Υπάρχει ακόμη και θερμοκήπιο!

Πρόκειται για μια όμορφη πρωτοβουλία που έχει να διδάξει πάρα πολλά και χρήσιμα πράγματα στα παιδιά. Και μακάρι να αυτό το σχολείο να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και στα υπόλοιπα- ακόμη και αυτά της πόλης.

Πηγή: mama365