Επιλογή Σελίδας

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διαπρέπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς

Την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό Παγκόσμιας Διακυβέρνησης «Youth Innovation Competition on Global Governance» (YICGG) στην κατηγορία Most Valuable project κέρδισε ο τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Καραβάς, με την ομάδα του MINPLUS (MVP).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Τζακάρτα της Ινδονησίας από 15-18 Ιουλίου, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP). Συμμετείχαν 78 φοιτητές από 49 Πανεπιστήμια και 39 χώρες. Ο Έλληνας φοιτητής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, Nazahath Ahmed (Μαλδίβες), Radhe Ayu (Ινδονησία), Filip Lariu (Ρουμανία), Lê Na (Βιετνάμ), Wei Jun S. Chan (Σιγκαπούρη) και Anna Branets (Ουκρανία) βραβεύτηκαν για την ιδέα τους MINPLUS. Η ομάδα παρουσίασε μία κοινωνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επαναχρησιμοποίηση πλαστικού, εμπλέκοντας κοινωνικές ομάδες αναπτυσσόμενων χωρών.

Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι φοιτητές Δανιήλ Σουριανός και Μάριος Χριστοδουλίδης (Πανεπιστήμιο Κύπρου), οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Καραβά υπεβαλαν την πρότασή τους για συγκομιδή νερού κατά την περίοδο των μουσώνων στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Επίσης, στον διαγωνισμό «Student Research Competition», στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας, ο προπτυχιακός φοιτητής του ίδιου Τμήματος, Μιχάλης Λουκέρης βραβεύτηκε για την εργασία του «Efficient Computing in a Safe Environment», η οποία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του υποψηφίου διδάκτορα του Τμήματος Στέφανου Γεωργίου. Η βραβευθείσα εργασία πραγματεύεται τη βελτίωση της υπολογιστικής κι ενεργειακής απόδοσης που μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία υπολογιστικών υποδομών σε ένα ασφαλές από κακόβουλες επιθέσεις περιβάλλον.

Το Τμήμα ΔΕΤ για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε πρώτο στην προτίμηση των υποψηφίων του τέταρτου επιστημονικού πεδίου (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική) με 17.959 μόρια.

ΠΗΓΗ: BUSINESSNEWS.GR