Επιλογή Σελίδας

Μέχρι την επέτειο του Πολυτεχνείου ο αριθμός θα αυξηθεί

Υπό κατάληψη τελούσαν την Πέμπτη έξι λύκεια και δυο γυμνάσια της Πάτρας και η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο την επόμενη εβδομάδα, όσο πλησιάζουμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χθες μαθητές έβαλαν λουκέτο στο 1ο, 3ο,4ο,8ο και 9ο Λύκεια, στο λύκειο και το γυμνάσιο Δεμενίκων και στο εσπερινό γυμνάσιο Πατρών.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά χθες το πρωί στο Εσπερινό γυμνάσιο της Πάτρας στην οδό Κανακάρη μαθητές και καθηγητές του 13ου γυμνασίου με το οποίο συστεγάζεται αντίκρυσαν κουκουλοφόρους να έχουν κλείσει την εισοδο με θρανία και ειδοποίησαν την αστυνομία χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Τα κρουσματα αυτοδικίας που παρατηρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις από γονείς προβληματίζουν την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης που επισημαίνει ότι οι κηδεμόνες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι αυτοί που είναι αρμόδιοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ανοίξουν τα σχολεία, ούτε βοηθά να εμφανίζονται στους χώρους των σχολείων και να ασκούν πίεση που οδηγεί σε αυξημένη ένταση.

Από την πλευρά τους οι ενώσεις γονέων της Πάτρας επαναδιατυπώνουν την πάγια αντίθεσή τους στις καταλήψεις αλλά και στις απειλές για εισαγγελική παρέμβαση.

ΠΗΓΗ: ΤΗΕ BEST