Επιλογή Σελίδας

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης – Καταγγέλλουν υποστελέχωση στα σχολεία ειδικής αγωγής 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γονείς και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία που φιλοξενούν Τμήματα Ένταξης, καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Δ.Ε. στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Διεκδικούν άμεση λύση και μια δημόσια εκπαίδευση που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. 

Για το λόγο αυτό, απευθύνουν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: 

“Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την υποστελέχωση των σχολείων που φιλοξενούν Τμήματα Ένταξης καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Δ.Ε. της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έχουν περάσει 10 εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά δεν έχουν ακόμα καλυφθεί.

Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν να απολογηθούν γιατί ΔΕΝ έχουν καλυφθεί ακόμη και σήμερα οι ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Νοιώθουμε ότι μας απαξιώνουν ως γονείς και εκπαιδευτικούς όταν τα σχολεία μας συνεχίζουν να μη λειτουργούν ή να υπολειτουργούν τα τμήματα ένταξης, διότι απλά ξέχασαν να δώσουν την απαιτούμενη προτεραιότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Πως είναι δυνατό μια πολιτεία να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο απέναντι σε μαθητές με ειδικές ανάγκες και παράλληλα να απαξιώνει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των μαθητών στο σύνολό της.

Μάθαμε ότι στην ανατολική Θεσσαλονίκη υπάρχουν ακόμη 29 κενά που δεν έχουν καλυφθεί.

Γιατί άραγε η πολιτεία επέλεξε για την ανατολική Θεσσαλονίκη να στείλει μόνο 2 Φιλολόγους όταν τα κενά που υπήρχαν – με βάση την δήλωση της εκπαίδευσης- είναι 31!!

Ποιος θα δώσει επιτέλους λύση, στο πρόβλημα στα σχολεία με τμήματα ένταξης;;

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε:

  • Κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες να μην μένει στο περιθώριο!
  • Να μην υποβαθμίζονται οι ανάγκες στην Ειδική Αγωγή!
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στην ειδική αγωγή – εκπαίδευση!

Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση στο δικαίωμα των παιδιών μας για δημόσια εκπαίδευση που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Να δοθεί λύση τώρα.

Παράλληλα συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές ανάγκες για εκπαιδευτικούς στα σχολεία γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλές ώρες διδασκαλίας που χάνονται εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Επανομής συνεχίζουν να υπάρχουν κενά 140 ωρών!!!

Εκπαιδευτικοί και γονείς συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων και των μαθητών. 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ. στα γραφεία της Δ/νσης Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες ΟΛΩΝ στη Μόρφωση και τη Ζωή!”

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου. 

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ