Επιλογή Σελίδας

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και παραμυθιών» διοργανώνει το 9ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς», έναν χώρο για το παραμύθι και την αφήγηση, στις 22, 23, και 24 Νοεμβρίου 2019 και έχει θέμα
«Από τη γραφή στο λόγο: βήμα τρίτο»Μετά την εμπειρία των δύο περασμένων Φεστιβάλ και το έντονο ενδιαφέρον δημιουργών και κοινού, φέτος μάς περιμένει άλλη μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο έχει το «αντάμωμα» αφήγησης και λογοτεχνίας, παιδικής λογοτεχνίας και λογοτεχνίας ενηλίκων, γραπτού και προφορικού λόγου.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πολλές και διαφορετικές ιστορίες, ν’ ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία με τους συγγραφείς και τους αφηγητές αλλά και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της συγγραφής συμμετέχοντας στα δύο εργαστήρια δημιουργικής γραφής που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 από τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 από τον Κωστή Γκιμοσούλη.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είναι της Εύης Γεροκώστα.
Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Ευγενικός.

Οι ενότητες του φετινού Φεστιβάλ και οι συντελεστές είναι:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ x ΤΕΣΣΕΡΙΣ Τέσσερις συγγραφείς, τέσσερις αφηγητές, τέσσερις ιστορίες.Τέσσερα αφηγηματικά «πειράματα» διαλόγου μεταξύ δημιουργού και αφηγητή με τη βοήθεια της τεχνολογίας.Συγγραφείς: Κωστής Γκιμοσούλης, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μπασλάμ, Ελένη Σβορώνου.
Αφηγητές: Σμαράγδα Αποστολάτου, Αμάντα Γεραρχάκη, Εύη Γεροκώστα,
Γιώργος Ευγενικός.

6ΙΣΤΟΡΗΣΕΙΣ
Έξι συγγραφείς, έξι ιστορίες, έξι αφηγηματικές προσεγγίσεις
Συγγραφείς: Μάνος Κοντολέων, Λένα Μερίκα, Βασιλική Νευροκοπλή, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Αργυρώ Πιπίνη, Πάνος Χριστοδούλου
Αφηγητές: 
Μαρία Βραχιονίδου, Αγγελική Γκόγκου, Δημήτρης Μάλλης, Καλιρρόη Μουλλά, Θαλασσινή Μπράτσου, Δέσποινα Παπίτσα, Σοφία Χατζή.
Μουσικός: Mπάμπης Αμοιρίδης

ΕΞΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΦΗΓΗΤΕΣ
Δρόμο πήραν, δρόμο άφησαν οι συγγραφείς… μέχρι που συνάντησαν τους αφηγητές και τους «χάρισαν» τις ιστορίες τους.Συγγραφείς: Νένα Γεωργιάδου, Μαριάννα Κουμαριανού, Αλκιβιάδης Κούσης, Κυριακή Κυριακουλέα, Αγγελική Λάλου, Έλενα Λιάτου.
Αφηγητές: Βαγγέλης Γονιδάκης, Καλλιόπη Λιαδή, Κάτια Καντούρη, Ανεζούλα Κατσιμπίρη, Βιολέτα Σολιδάκη, Ειρήνη Συμεωνίδου

ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 
Οι συγγραφείς φανερώνουν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους. Ξεχνούν χειρόγραφα και σημειώσεις και αφηγούνται οι ίδιοι τις ιστορίες τους. Συγγραφείς- Αφηγητές: Μαριάννα Γκουσδουβά, Κατερίνα Καλαντζίδου, Βιργινία Κοκκίνου, Γεώργιος Λαπαδάκης, Ελένη Μάντουκα, Έλενα Σμολοκτού, Γεωργία Φρουτζιάλα, Aφροδίτη Χαραλαμπάκη, Γαβριήλ Χατζημιχαήλ.

ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Οι συγγραφείς εμπιστεύονται στους αφηγητές μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους.
Συγγραφείς: Μαρικέλλυ Γκίκα, Νατάσα Μερκούρη, Ελένη Μυλωνά,
Νικολέτα Πιτσικάλη.Αφηγητές: Παναγιώτης Αμανατίδης, Άννα Θεοδωρίδου, Ευαγγελία Κάππα, Ερμίνα Ποτουρίδου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
του 2ο Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Αττικής ξεκολλάνε από το χαρτί και φτάνουν στ’ αφτιά μας μέσα από τη φωνή αφηγητών: Ηλία Γιαννικόπουλου, Αλκιβιάδη Κούση, Αγγελικής Νιάρχου, Λίλας Πιττά.

Διαβάστε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η συμμετοχή των συγγραφέων, αφηγητών και των συνεργατών τους αποτελεί ευγενική δωρεά για τους σκοπούς της ενίσχυσης βιβλιοθηκών σχολείων μειονεκτούντων περιοχών.

Πηγή: Φεστιβαλ Αφήγησης Αθήνας