Επιλογή Σελίδας

Κανονικά θα συζητηθούν οι άλλες τρεις επίκαιρες ερωτήσεις

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη, από τη Βουλή, συζήτηση, για σήμερα στις 6  το απόγευμα,  επίκαιρη ερώτηση για το “Xρονοδιάγραμμα διορισμών- Κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα- Kάλυψη κενών, που κατατέθηκε από 41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος που επικαλέστηκε η υπουργός Παιδείας είναι η παρουσία της στις 7 το βράδυ,  στην κεντρική εκδήλωση Εορτασμού των 100 Χρόνων από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ» (σ.σ. η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη βρίσκεται στο Παρίσι, στο Συμβούλιο υπουργών Παιδείας).

Οι άλλες τρεις προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις για την παιδεία ,θα συζητηθούν κανονικά και θα απαντηθούν από τον υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη (Δείτε εδώ τις τρεις επίκαιρες ερωτήσεις).

Το  esos/tv θα συνδεθεί με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση των τριών επίκαιρων ερωτήσεων

Η Αναπληρώτρια του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ Τζούφη σχολιάζοντας την αναβολή της συζήτησης  της επίκαιρης ερώτησης για τους 4.500 διορισμούς, δήλωσε τα εξής:

  • Έντονο προβληματισμό για το μέλλον των 4.500 μόνιμων προσλήψεων της ειδικής αγωγής προκαλεί η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τη συζήτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μην απαντήσει, για δεύτερη φορά, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σημειώνεται πως στις 3 Οκτωβρίου κατατέθηκε ερώτηση 40 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τίτλο: “Χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σύσταση οργανικών θέσεων, κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα και κάλυψη κενών” (link).
  • Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε να μην απαντήσει εγκαίρως και η ερώτηση επανακατατέθηκε από τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ως επίκαιρη. Σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής (link), η επίκαιρη ερώτηση ήταν προγραμματισμένη να απαντηθεί σήμερα, 25 Νοεμβρίου, δύο σχεδόν μήνες από την αρχική της κατάθεση και τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  • Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας ανέβαλε εκ νέου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική αγωγή, παρατείνοντας την αγωνία 4.500 υποψήφιων, χιλιάδων μαθητών που χρήζουν εξειδικευμένης υποστήριξης και των οικογενειών τους.

Πηγή: esos.gr