Επιλογή Σελίδας

Εκπαιδευτικοί, γονείς, στελέχη επιχειρήσεων, μαθητές/μαθήτριες και πολιτικοί από όλη την Ελλάδα, θα παρευρεθούν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στην Ανοιχτή Εκδήλωση – Ημερίδα και Συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα» του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών και θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 16:00. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της πρώτης έρευνας στα Eλληνικά Γυμνάσια και Λύκεια για τα οφέλη του προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση».  Η έρευνα αναλύει την εξαιρετικά θετική επίδραση της μαθητικής επιχειρηματικότητας στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους μέντορες και το σχολείο και πραγματοποιήθηκε από τρεις φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής», της Θεματικής Ενότητας «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), την Αικατερίνη Μπλιάτζα, την Παναγιώτα Ρούτουλα και την Αριάδνη Χουλιαροπούλου.  Το συντονισμό και την επιμέλεια της έρευνας είχε ο Μάνος Παυλάκης, Learning Director του JA Greece, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη και τον Αν. Καθηγητή του ΕΑΠ, Μανώλη Κουτούζη.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στη Συνέντευξη Τύπου, θα τοποθετηθούν, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Παιδείας, Αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση & την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Παιδείας, Αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη μαθητική επιχειρηματικότητα είναι ότι πολλοί εκπαιδευτικοί, γονείς και επιχειρηματίες από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας που δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει απ’ ευθείας μετάδοση για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν. Το JA Greece έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και η εκδήλωση θα μεταδίδεται σε live streaming στη σελίδα του οργανισμού στο facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκδήλωση του Junior Achievement Greece

H συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή στην ιστοσελίδα του JA Greece: www.senja.gr. Η Ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10:00 και η Συνέντευξη Τύπου στις 14:00. Η είσοδος των συμμετεχόντων θα γίνεται από την Κεντρική Πύλη του Κολλεγίου Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό 15452, με την επίδειξη του bar code της εταιρείας Εventora  και την ταυτότητα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές: https://drive.google.com/drive/u/2/folders/18OoGWnfnRJLLN8rxzrx1IM6gOM8nRKha.

 Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής και ως αποδεικτικού για την απουσία από την εργασία και ως αναμνηστικού από την σημαντική αυτή εκδήλωση.

«Κίνημα» υπέρ της μαθητικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

Με την εκδήλωση αυτή, που διοργανώνεται για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, το JA Greece ανταποκρίθηκε στο αίτημα των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού για διεξαγωγή έρευνας και αναλυτική ενημέρωση-γνωριμία με τον οργανισμό έτσι ώστε να επεκταθεί περισσότερο το παγκοσμίου φήμης πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» στα σχολεία και να επωφεληθούν όλοι οι έφηβοι καθώς -όπως τονίζουν οι ίδιοι μικροί «επιχειρηματίες»- η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «αλλάζει τη ζωή τους». Όλα δείχνουν πως δημιουργείται στη χώρα μας ένα «κίνημα» υπέρ της μαθητικής επιχειρηματικότητας καθώς αποδεικνύεται ότι δίνει μεγάλη δύναμη στα παιδιά και την Ελλάδα. 

Το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού αποτελεί success story του JA Greece, καθώς στις 17 Οκτωβρίου, κατέκτησε τον τίτλο «Επιχειρηματικό Σχολείο – Εntrepreneurial School (ΤΕS) 2019», από το Junior Achievement Europe μετά την Πανελλαδική πρωτιά του 2019 και τις Ευρωπαϊκές βραβεύσεις της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» «Saveat» αλλά και για την συνολική του πορεία με εξαιρετικές συμμετοχές για 12 συνεχόμενα χρόνια. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου που επίσης ανακηρύχθηκε «Επιχειρηματικό Επαγγελματικό Σχολείο – Entrepreneurial Vocationan School 2019» από το JA Europe μετά τις πολύ σημαντικές διακρίσεις των μαθητικών «επιχειρήσεων», «Όμηρος – Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό» και «Ποντοπόρεια – Hellenic Cargo Safety». Οι βραβευμένοι καθηγητές των δύο σχολείων, οικονομολόγοι, Θάνος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου, Γεωργία Γιωτοπούλου και Γιώργος Βολοβότσης θα μιλήσουν στην εκδήλωση καθώς και πολλοί άλλοι καθηγητές, εθελοντές-στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και βραβευμένοι μαθητές/μαθήτριες, όπως η υπότροφος του JA Greece, Μαρία Κοκάλα.

Οι προτάσεις  των ομιλητών της Ημερίδας του Junior Achievement Greece

Οι εξαιρετικοί ομιλητές που συμμετέχουν στην Ημερίδα, θα κάνουν προτάσεις για την επέκταση της μαθητικής επιχειρηματικότητας στα ελληνικά σχολεία, με μεγαλύτερη υποστήριξη των πρωτοπόρων εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τη βιωματική μάθηση και αναλαμβάνουν το project της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης». To πρόγραμμα καλλιεργεί, μεταξύ άλλων, την επιχειρηματική κουλτούρα και προετοιμάζει τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο για την αγορά εργασίας. Η μαθητική επιχειρηματικότητα και ειδικά με τον τρόπο που υλοποιείται παγκοσμίως από το JUNIOR ACHIEVEMENT, είναι η κορυφαία μέθοδος που δίνει στα παιδιά χαρά, αυτοπεποίθηση και τα εξοπλίζει με πολλές ήπιες δεξιότητες, απαραίτητες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.  Το παγκόσμιο project «The Company Programme» – Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» υλοποιείται -στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς- σε 120 χώρες με τη επίβλεψη του Junior Achievement Worldwide, του 7ου καλύτερου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019).  H Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται από το Junior Achievement Greece, απευθύνεται σε εφήβους 15-18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου) και καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν τη δική τους «επιχείρηση», με αληθινά προϊόντα/υπηρεσίες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις στο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos, να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του JA Greece και να διεκδικήσουν βραβεία. Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος απονέμει και το πρώτο βραβείο του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».  Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Ευρώπης. Αιτήσεις για την τρέχουσα σχολική χρονιά γίνονται δεκτές ως τις 30 Νοεμβρίου 2019. Την εγγραφή πραγματοποιεί ο καθηγητής που θα αναλάβει το πρόγραμμα στο: https://sen-programs.senja.gr. Το JA Greece προσφέρει δωρεάν τα προγράμματά του στα σχολεία με την υποστήριξη της ΝΝ, της MetLife, του Citi Foundation, της Εθνικής Τράπεζας και άλλων επιχειρήσεων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ