Επιλογή Σελίδας

Με την βεβαιότητα ότι η σημερινή νεολαία της πατρίδας μας «μπορεί να μας δώσει μια χώρα που να τη ζηλεύουν οι υπόλοιπες» ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Ελλάς, Γιάννης Σομαλακίδης, στην εκδήλωση της βράβευσης των διακριθέντων μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν στον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε, το υπουργείο Εσωτερικών, παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι βράβευσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι 21 μαθητές που βραβεύτηκαν φοιτούν στη Ράλλειο Σχολή Πειραιά, στο Πειραματικό Σχολείο της Πάτρας, στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση, στο Αρσάκειο, στο 4ο Δημοτικό και 4ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πάτρας και στο Γενικό Λύκειο Καστριτσίου.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Μιχ. Σταυριανουδάκης (Εσωτερικών και Οργάνωσης), Βιβή Χαραλαμπογιάννη (Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα) και Αθανάσιος Μπαλέρμπας (Ιθαγένειας), ενώ η χορωδία του Υπουργείου Εσωτερικών ερμήνευσε τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Ο κ. Σομαλακίδης, υπογράμμισε ότι «κάτι έχει αλλάξει στη χώρα» και αυτό όπως σημείωσε, το σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού και δύο υπουργών στην εκδήλωση». Πάμε προς μια κατεύθυνση άλλη, αυτή που ζητάει ο καθένας μας, όπως την έχει ονειρευτεί και όπως θέλει να γίνει».

Εξέφρασε τη συγκίνηση που ένιωσε όταν «στην πιο δύσκολη κατηγορία σηκώθηκε η σημαία μας δίπλα από τις ρωσικές και είπαμε όλοι ότι είμαστε έτοιμοι». Υπενθύμισε ότι το 2017, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός στο Ολυμπιακό Στάδιο και κάθισε με την ομάδα περισσότερο από δύο ώρες, μιλώντας με όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό. «Έβλεπες στα μάτια των παιδιών αλλά και στα μάτια του ίδιου, ότι είμαστε εδώ και θα δώσουμε δύναμη σε αυτή τη νεολαία να μας κάνει κι εμάς καλύτερους», παρατήρησε συγκινημένος.

Αναφερόμενος στις πέντε ομάδες που παρίστανται στην βράβευση ο πρόεδρος του οργανισμού σημείωσε ότι προηγήθηκε μια σημαντικότατη δουλειά. Καθώς για να πάρεις μέρος στην Ολυμπιάδα, όπως ανέφερε πρέπει να κερδίσεις τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό αφού έχεις προηγουμένως κερδίσει στην Περιφέρεια (υπάρχουν 130 και πιο πριν στον νομό. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, ο Κώστας Τσατσαρώνης έχει αναβάλει ένα webinar που κάνουμε στο οποίο συμμετέχουν 250 εκπαιδευτικοί της πατρίδας μας. Δήλωσε ότι η «χώρα μας είναι πανέτοιμη». Και αυτό «όχι γιατί πήρε τα μετάλλια, αλλά γιατί μπορεί να κατασκευάσει, να προγραμματίσει και να εμψυχώσει μαθητές να συμμετάσχουν», επισήμανε προσθέτοντας τη φράση του πρωθυπουργού: «δεν έχει σημασία τι επάγγελμα θα κάνει, σημασία έχει να ανήκεις σε αυτόν τον αιώνα».

Ο κ. Σομαλακίδης, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της ομάδας η οποία μετά την 12ετή εμπειρία της θα βαδίσει με σιγουριά στις νέα προκλήσεις μια εκ των οποίων είναι στη Λουϊζιάνα της Αμερικής. Σημείωσε ότι αυτό είναι ιδιαιτέρα θετικό καθώς «ο Οργανισμός ο δικός μας θα κάνει τα ίδια που κάνει και στην Ελλάδα».

Με την ευκαιρία συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Η ψήφιση του νομοσχεδίου», τόνισε είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι έχουμε ανάγκη και τους ομογενείς για να αλλάξουν την πατρίδα, συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Νίκο Κυρίτση από το Illinois ο οποίος είναι στο McNeese. Κλείνοντας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμητική αυτή εκδήλωση καθώς όπως είπε «η εκπαίδευση μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιου διαλόγου και συζήτησης».

Πηγή: newsdp