Επιλογή Σελίδας

Μόνιμους διορισμούς , χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον αριθμό (σ.σ. η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προβλέψει 5.250), στη Γενική Εκπαίδευση, μέσα στο 2020, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μ Τζούφη

“Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε σήμερα ότι προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση” , είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας .

Οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Για τους 4.500 διορισμούς εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγής η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι:

Θα ξεκινήσουν να γίνονται γ εντός Δεκεμβρίου του 2019. Εγώ είχα μιλήσει για εκκίνηση των μόνιμων διορισμών εντός του 2019 και αυτός παραμένει ακόμη και σήμερα ο προγραμματισμός.
‘Εχει ήδη ολοκληρωθεί πλήρως για παράδειγμα η διαδικασία για την προκήρυξη 1ΕΑ και έχουν αναρτηθεί οριστικοί πίνακες.
Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες και παρά την κατάσταση που παραλάβαμε, η οποία ήταν πάρα πολύ αρχική, και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τόσα προβλήματα εξαιτίας των νόμων που ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οργανικές θέσεις

Σχετικά με τις οργανικές θέσεις για τους 4.500 διορισμούς στην Ειδικής Αγωγή η υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

Έχει ήδη ψηφιστεί η σύσταση των οργανικών θέσεων. Καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε λόγος αυτό να γίνει πάρα πολύ πριν προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί.
Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν και οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην κατανομή.
Το παράβολο

Για το προβλημα που προέκυψε με το παράβολο των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις 4.500 θέσεις η Ν. Κεραμέως δήλωσε πως «δεν είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας. Είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ».

Οι υποσχέσεις για 20.000 διορσιμούς

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι ο Ν. Φίλης ως υπουργός Παιδείας, τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2016 υποσχόταν είκοσι χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, και Ιανουάριο του 2017 ο υπουργός Επικρατείας, τότε, ο κ. Βερναρδάκης, δεσμευόταν ότι είχε έτοιμη προκήρυξη για διορισμούς εκπαιδευτικών.

Πηγή: e-koukouvagia