Επιλογή Σελίδας

Αξιοσημείωτα αποτελέσματα φέρνει η επένδυση της COSMOTE για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στην Ελλάδα, μέσα από τη στρατηγική της συνεργασία με τον Οργανισμό Eκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas την τελευταία εξαετία.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, τετραπλασιάστηκε η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με τις συνολικές συμμετοχές των παιδιών να έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε ελληνικά σχολεία διαγωνίζονται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, με πάνω από 1.500 εκπαιδευτικούς να ενημερώνονται κάθε χρόνο για την εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δωρεάν σεμινάρια.

Φέτος, η χώρα μας σημείωσε παγκόσμια πρωτιά, κατακτώντας -μαζί με την Ρωσία- τα περισσότερα μετάλλια στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ουγγαρίας, ανάμεσα σε 73 χώρες.

Το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE, με τίτλο “The Real Robokids”, καταγράφει την πορεία των ομάδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη φετινή Ολυμπιάδα και θα προβάλλεται από τις 17 Ιανουαρίου 2020 στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Πηγή: iefimerida