Επιλογή Σελίδας

Πήραν δύο βραβεία στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Για πρώτη φορά το ΓΕ.Λ Τυρνάβου  συμμετείχε στην εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», η οποία διεξήχθη από 13 ως 15 Δεκεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και απέσπασε δύο βραβεία.

Ο μαθητής της Β τάξης του ΓΕ.Λ Τυρνάβου Γεώργιος Μακαγιός απέσπασε το πρώτο  βραβείο καλύτερου αγορητή  της επιτροπής  για την εξάλειψη των  φυλετικών διακρίσεων  και η μαθήτρια της Α τάξης, Δέσποινα Τριανταφύλλου, το τρίτο βραβείο  της  ίδιας  επιτροπής.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια πανελλήνια μαθητική προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και επιστημονικά υπεύθυνη είναι η Παρούλα Νάσκου – Περράκη, αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, και Διεθνών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και δημιουργός του ThessIsMUN, του μοναδικού φοιτητικού Μοντέλου Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κ.Νάσκου – Περράκη, ο σκοπός της προσομοίωσης είναι καθαρά εκπαιδευτικός, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τα δικαιώματά τους κι αυτά των συμμαθητών τους ,να ανταλλάξουν απόψεις και να προσπαθήσουν να προβούν σε ερμηνεία,όπου χρειαστεί. Αυτός είναι και ο λόγος που εγκρίθηκε και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ). Η γλώσσα εργασίας της προσομοίωσης είναι η Ελληνική.

Από το ΓΕΛ Τυρνάβου, συμμετείχαν τρεις μαθητές: Τριανταφύλλου Δέσποινα, Κουγιαγκάς Γεώργιος και Μακαγιός Γεώργιος . Την προετοιμασία των μαθητών έκαναν οι εκπαιδευτικοί , Νασιάρα Ευανθία (εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ02, Υποδιευθύντρια ΓΕΛ Τυρνάβου), Αποστολάκη Κωνσταντίνα  (εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ02 ) και η Κακαρόντζα Εβελιν (εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ02).

Πηγή: paidis