Επιλογή Σελίδας

Φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά διδάσκουν συνολικά 41 εκπαιδευτικοί μετά το σχολικό ωράριο

Αρχισε από την περασμένη Δευτέρα, ενώ χθες έγιναν και οι τελευταίες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, η ενισχυτική διδασκαλία σε 23 Γυμνάσια της Μαγνησίας, που λειτουργούν ως ΣΚΕΔ (Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας).

Συνολικά έχουν συσταθεί 278 τμήματα στα οποία διδάσκουν 41 εκπαιδευτικοί σε μαθητές που χρήζουν επιπλέον στήριξης για να μπορέσουν να «δυναμώσουν» στα μαθήματα.

Οι μαθητές υπέβαλαν αιτήσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που αφορά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και έρχεται να «ελαφρύνει» τους γονείς από ένα δυσβάστακτο έξοδο, αυτών των φροντιστηριακών μαθημάτων.

Φέτος λειτουργούν συνολικά 23 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ), τρία περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ως ΣΚΕΔ ορίστηκαν τα 3ο, 4ο, 7ο, 8ο και 10ο Γυμνάσια Βόλου, 2ο και 4ο Γυμνάσια Ν. Ιωνίας και τα Γυμνάσια Ιωλκού, Αγριάς, Λεχωνίων, Ευξεινούπολης, Ν. Αγχιάλου, Καναλίων, Στεφανοβικείου, Σούρπης, Τσαγκαράδας, Μηλεών, Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας Σκοπέλου, Αλοννήσου και το Μουσικό Σχολείο.

Χθες ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και των τελευταίων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των τμημάτων. Πρόκειται για συνολικά 19 φιλολόγους, 13 μαθηματικούς, 4 φυσικούς, 2 χημικούς και 3 καθηγητές αγγλικής γλώσσας.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται στο τέλος του διδακτικού ωραρίου, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και αφορούν σε έξι μαθήματα, νεοελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων ή να κάνουν επιλογή ποια θέλουν να παρακολουθήσουν.

Παραιτήσεις έφεραν νέα κενά

Νέα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια τόσο στη νησιωτική, όσο και στη χερσαία Μαγνησία έφεραν παραιτήσεις εκπαιδευτικών, που δεν αποδέχθηκαν τις προσλήψεις τους ως αναπληρωτές.

Οι προσλήψεις είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα για να καλυφθούν και τα τελευταία κενά στα σχολεία, ωστόσο υπήρξαν παραιτήσεις φυσικού, νοσηλεύτριας και πέντε εκπαιδευτικών εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας.

Τα κενά θα δηλωθούν σήμερα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με στόχο να καλυφθούν μέσω ειδικής προκήρυξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Πηγή: taxydromosΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ