Επιλογή Σελίδας

Τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι του Θυμού» ξεκινάει κάθε φορά στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για να συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μαζί!
Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα ή και σε δύο συναισθήματα και κάθε Σαββατοκύριακο είναι αφιερωμένο σε διαφορετική ηλικιακή ομάδα.
Ακολουθούν αναλυτικά τα εργαστήρια, οι ηλικιακές ομάδες που απευθύνονται και οι προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Εργαστήρια για παιδιά από 7 – 12 χρονών

 «Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

– Το νερό θα του ζεστάνω στη μπανιέρα να το βάλω!
… μα, γιατί πια δεν κουνιέται, ούτε κράζει, μόνο στέκει
και τη λίμνη πέρα εκεί κοιτάζει;

–  Βράζω, βράζω, βράζω είμαι έτοιμο να σκάσω!
Λες τότε να τη χάσω;

Κι όμως, εάν σήμερα δεν της το πω,
μέχρι αύριο δε βαστώ.

Μέσα στον κόσμο των παραμυθιών θα ανακαλύψουμε τη σχέση της Αγάπης με το Θυμό!

Τα Εργαστήρια με Συναισθήματα μέσα από παραμύθια έχουν σκοπό μέσα από το παραμύθι που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, παιδιά από 7 έως 12 χρονών και ενήλικες μαζί να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας, αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στα παραμύθια.

Ημερομηνίες: Το εργαστήριο είναι αυτοτελές και επαναλαμβάνεται τις ακόλουθες ημερομηνίες: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 Ηλικίες: για παιδιά από 7-12  χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 7 χρονών) Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.
Εισιτήριο εργαστηρίου:8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ»

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στο θυμό! Για να τον εξερευνήσουμε, να  καταλάβουμε καλύτερα τη δύναμη του, να ακούσουμε τι έχει να μας πει, να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά να τον εκφράζουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του για να μας οδηγεί στην ανάπτυξη!

Στα Εργαστήρια με Θέμα το Θυμό μπαίνουμε σε μια διαδρομή στο συμβολικό κόσμο της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου και… μαζί με ένα δράκο, έναν ιππότη, ένα μάγειρα, μια βασιλική οικογένεια και έναν εμψυχωτή του μουσείου εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε!

Ημερομηνία: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 Ηλικίες: για παιδιά από 7 έως 12 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 7 χρονών) Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.
Εισιτήριο εργαστηρίου:8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

«ΧΑΙΡΟΜΑΙ! ΘΥΜΩΝΩ! ΦΟΒΑΜΑΙ! ΑΓΑΠΩ!»

Θα δώσουμε χρώματα, σχήματα και λέξεις στα συναισθήματα μας!

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα από τον κόσμο των συναισθημάτων.

Τα Εργαστήρια με Θέμα τον Εαυτό Μου έχουν σκοπό να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους!

Ημερομηνία: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 Ηλικίες: για παιδιά από 7 έως 12 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 7 χρονών) Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.
Εισιτήριο εργαστηρίου:8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Εργαστήρια για εφήβους από 11 – 15 χρονών

 

«Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

 
– Μα γιατί μονάχα στέκει και κοιτάζει πέρα τη λίμνη μακριά,
μήπως είναι άρρωστο, μήπως κάτι έχουνε τα αυτιά του, μήπως κάτι ο λαιμός του;
– Μήπως της αγάπης το χρυσό κλουβί δεν είναι γι αυτό μέρος διαμονής;

Στον κόσμο των παραμυθοϊστοριών θα γνωρίσουμε την ηρωίδα μας, θα την ακολουθήσουμε στο ταξίδι της και θα ανακαλύψουμε τη σχέση της Αγάπης με το Θυμό!

Τα Εργαστήρια με Συναισθήματα μέσα από Ιστορίες έχουν σκοπό μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων έφηβοι από 11 έως 15 χρονών και ενήλικες μαζί, να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες.

Ημερομηνία: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 Ηλικίες: για εφήβους από 11 έως 15 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 11 χρονών) Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.
Εισιτήριο εργαστηρίου:8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ»

Ένα εργαστήρι αφιερωμένο στο θυμό!
Για να τον εξερευνήσουμε, να  καταλάβουμε καλύτερα τη δύναμη του, να ακούσουμε τι έχει να μας πει, να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά να τον εκφράζουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη δύναμη του για να μας οδηγεί στην ανάπτυξη!

Στα Εργαστήρια με Θέμα το Θυμό μπαίνουμε σε μια διαδρομή στο συμβολικό κόσμο της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου και… μαζί με  ένα δράκο, έναν ιππότη , ένα μάγειρα, μια βασιλική οικογένεια και έναν εμψυχωτή του μουσείου εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε!

Ημερομηνία: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 Ηλικίες: για εφήβους από 11 έως 15 χρονών (στο εργαστήριο δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 11 χρονών) Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ. Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις. Η είσοδος στο εργαστήριο μετά την έναρξή του είναι αδύνατη.
Εισιτήριο εργαστηρίου:8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Η διαδραστική έκθεση για παιδιά εφήβους από 5 – 15 χρονών και ενήλικες μαζί

«ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ!»

Ο σκοπός της διαδραστικήςέκθεσης
«Στο Παλάτι του Θυμού!»,είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εφήβους και στους ενήλικες που τα περιβάλλουν, να εξερευνήσουν, να επεξεργαστούν, να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια!

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου. Ηλικίες: για παιδιά & για εφήβους από 5 έως και 15 χρονών και ενήλικες μαζί (στην έκθεση δεν αναλογεί να συμμετέχουν παιδιά κάτω των 5 χρονών) Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ. Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ | ΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218323 | E-MAIL info@mce.gr | URL  www.mce.gr