Επιλογή Σελίδας

Ο Κώστας Μπακογιάννης αποτελεί το νέο μέλος του ΔΣ στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ έχουν μπει στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την προκήρυξη θέσης διευθυντή.

Παρελθόν αποτελεί πλέον για το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης ο Γιώργος Καμίνης και τη θέση του πήρε εδώ και λίγες μέρες ο νέος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης – καθώς προβλέπεται να έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο ο δήμαρχος της πόλης των Αθηνών. Η θητεία του λήγει τον Αύγουστο του 2021 και είναι προφανές ότι ο δήμαρχος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη καλείται να συνδράμει στη εξέλιξη του μουσείου που αποτελεί τοπόσημο για την Αθήνα και εκφράζει τη νέα εθνική αυτοπεποίθηση στον τομέα του πολιτισμού. Την ίδια ώρα το μουσείο κυριολεκτικά ετοιμάζεται να μπει σε μια καινούρια εποχή.

Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι σχεδόν έτοιμοι να προχωρήσουν στην έκδοση της πολυσυζητημένης και πολυαναμενόμενης προκήρυξης για τη θέση του διευθυντή. Ηδη από τον Σεπτέμβρη σε στενή συνεργασία με τον Δημήτρη Παντερμαλή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες που απαιτούνται. Η προκήρυξη θα είναι φυσικά διεθνής και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον κορυφαίων αρχαιολόγων και διευθυντών μουσείων, αφού το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί σταθερά κορυφαία επιλογή σε κάθε λίστα με τα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τουριστών και όχι μόνο, στεγάζει τα συγκλονιστικά γλυπτά της Ακρόπολης και αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρήματα του επίμαχου διαχρονικού αιτήματος της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών.

Η προκήρυξη αναμένεται να βγει άμεσα -δεν αποκλείεται και ως τα τέλη του Δεκέμβρη αλλιώς μέσα στον Ιανουάριο- με τον Δημήτρη Παντερμαλή να εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στο μουσείο που ταυτίστηκε τόσο μαζί του. Με ενδιαφέρον αναμένουμε και τη σύνθεση της επιτροπής που θα οριστεί για το πρόσωπο που θα επιλέξει. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Παντερμαλής είναι πρόεδρος του ΔΣ και μέλη του είναι ο Κώστας Μπακογιάννης (η νέα είσοδος), ο Νίκος Σταμπολίδης, ο Κυριάκος Κατζουράκης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Νίκος Δαμαλίτης, η Κατερίνα Παράσχη, η Ελένη Μπάνου και ο Μανώλης Κορρές.

Πηγή: iefimerida – Κατερίνα Ι. Ανέστη