Επιλογή Σελίδας

Η λύση δόθηκε με παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας.

Στρατιώτες θα διδάξουν Πληροφορική στους μαθητές λόγω έλλειψης καθηγητών

Δύο στρατιώτες, πτυχιούχοι Πληροφορικής, έφτασαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στην Κάσο με σκοπό να προετοιμάσουν μαθητές του νησιού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στην πληροφορική.  

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία διότι στο νησί υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής. Το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε και στον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί τα Χριστούγεννα. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε να προχωρήσει στις απαιτούμενες εκείνες ενέργειες που ήταν απαραίτητες για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης του καθηγητή. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επικοινώνησε με την κάτοικο της Κάσου που είχε ενημερώσει για το θέμα τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του και μίλησε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του ζητήματος. Οι στρατιώτες θητείας που έφτασαν στο νησί και είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής θα βοηθήσουν τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση. 

Πηγή: cityportal