Επιλογή Σελίδας

Ειδικό κύκλο εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αυτισμό διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.)-Παράρτημα Ιωαννίνων και με τη μουσειοπαιδαγωγό ειδικής αγωγής Ειρήνη Ράπτη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου (ώρα 16:00-17:30)

«Γνωριμία με την τεχνική του στένσιλ»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το στένσιλ,  έναν δημοφιλή τρόπο ζωγραφικής και διακόσμησης. Χρησιμοποιώντας υλικά ζωγραφικής που διεγείρουν την αφή, το εργαστήρι καλλιεργεί την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία ανάμεσα στους συμμετέχοντες και τη μουσειοπαιδαγωγό.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου (ώρα 16:00-17:30)

« Γλυπτά με την τεχνική του παπιέ μασέ» 

Στο εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις φάσεις κατασκευής ενός γλυπτού από πεπιεσμένο χαρτίμέσα από έργα γνωστών δημιουργών.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, (ώρα 16:00-17:30)

«Τύπωμα σε χειροποίητο χαρτί » 

Μέσα από αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τα μυστικά κατασκευής χαρτιού και θα αντιληφθούν τη διάκριση μεταξύ χειροποίητου και βιομηχανικού χαρτιού.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου (ώρα 16:00-17:30)

«Κολλάζ και μεικτές τεχνικές» 

Σε αυτό το εργαστήρι, δέκα έργα κολλάζ με θέμα το χειμώνα θα γίνουν η αφορμή για να συζητήσουν οι συμμετέχοντες για τους χειμωνιάτικους μήνες, τα λαχανικά εποχής, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων που συνδέονται με αυτή την εποχή.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00). 

Πηγή: typos-i