Επιλογή Σελίδας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι κάτι περισσότερο από θεμελιώδης. Εν έτει 2020, οι σπουδές στον τομέα του management προσφέρουν ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής ανέλιξης και ανοίγουν την πόρτα του «αύριο».

Για όλους εκείνους, λοιπόν, οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν τον κλάδο του αθλητισμού, η είδηση πως στην Ελλάδα είναι πλέον διαθέσιμη μία κορυφαία επιλογή σπουδών η οποία συνδέει την επιχειρηματικότητα με τον αθλητισμό, προσφέροντας το «χρυσό» εισιτήριο για την έναρξη μιας λαμπρής καριέρας στον τομέα του Sports Management, γίνεται δεκτή με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Η επιτυχία του 1ου Μεταπτυχιακού προγράμματος σε Sports Management στην Ελλάδα ήταν μεγάλη, αφού πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών που πραγματικά έλειπε από την ελληνική αγορά. Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, τον Φεβρουάριο του 2020 ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος σπουδών του προγράμματος (εγγραφές μέχρι 10/02). Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, ειδικότερα αν αναλογιστεί κάποιος πως το συγκεκριμένο MBA in Sports Management ήρθε μέσα από μία πρωτοποριακή συνεργασία για τα ελληνικά δεδομένα: Εκείνης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του IST College.

Μεγάλο ενδιαφέρον για business σπουδές στον αθλητισμό

Τα στοιχεία σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και αυτό διότι από τον Αύγουστο του 2019 -όταν και το MBA in Sports Management έκανε την εμφάνισή του στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές σπουδών στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα- μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον των υποψηφίων σπουδαστών για εξειδικευμένες σπουδές στο business κομμάτι του αθλητισμού παραμένει αμείωτο.

Δεν είναι όμως, μόνο το θέμα της απουσίας ενός αντίστοιχου προγράμματος από την αγορά που έκανε και συνεχίζει να κάνει κάνει το MBA in Sports Management να ξεχωρίζει. Το «κλειδί» της επιτυχίας του σχετίζεται με την ανάγκη για πραγματική hands-on εκπαίδευση, δηλαδή για σπουδές που συνδυάζουν επί της ουσίας τη θεωρία με την πράξη.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως η απόκτηση μιας εκπαιδευτικής 360° εμπειρίας για το πώς πραγματικά λειτουργεί ένας κλάδος θα έπρεπε να είναι ο «κανόνας» σε κάθε περίπτωση. Στην Ελλάδα του σήμερα όμως, οι συνολικές, 360° επιλογές σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση είναι από λίγες έως ελάχιστες και μια από αυτές, μας έρχεται μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και του IST College.

Βιωματική εκπαίδευση, διαδραστικά workshops, case studies και best practices από Ελλάδα και εξωτερικό και μάλιστα, από έμπειρα και σημαντικά στελέχη του κλάδου του αθλητισμού. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές εμπειρίες που οι σπουδαστές του 1ου Μεταπτυχιακού προγράμματος σε Sports Management , δηλαδή οι σύγχρονοι Έλληνες οι ΜΒΑers, απολαμβάνουν.

2 copy


Workshop με τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τάκη Φύσσα

Οι βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες που κάνουν τη διαφορά

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι όλοι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν σήμερα επαγγελματικά με τον αθλητισμό, έχουν πλέον τη δυνατότητα να διδαχθούν σε όρους αγοράς πάνω σε βασικές πτυχές του sports management, όπως είναι το αθλητικό marketing, η προσέλκυση χορηγιών, η εμπειρία φιλάθλου, το event management, η διαχείριση του budget και μεταξύ άλλων, η οργάνωση των ακαδημιών. Μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες, οι σπουδαστές μαθαίνουν για τη διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών event, ενημερώνονται αναφορικά με τα πλέον επιτυχημένα sports business models, γνωρίζουν πώς να σχεδιάζουν και να υλοποιούν απαιτητικές, αθλητικές διοργανώσεις, λαμβάνουν τα απαραίτητα skills που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο στέλεχος στον χώρο του αθλητισμού και μεταξύ άλλων, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον αθλητισμό εν γένει.

Μια περισσότερο διερευνητική «ματιά» στη λίστα με τις δράσεις στις οποίες οι σπουδαστές του MBA in Sports Management συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών του προγράμματος -και τους έφεραν σε επαφή με όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού- είναι τουλάχιστον διαφωτιστική.

3 copy


Συμμετοχή στο 4ο Τρόπαιο Κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Από το Xmas Tournament από την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο Sportcamp- Λουτράκι στην επίσκεψη και ξενάγηση στις ακαδημίες και τις εγκαταστάσεις της ΚΑΕ Προμηθέας στο πλαίσιο του αγώνα Προμηθέας-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την Basket League και από τη συμμετοχή στο 4ο Τρόπαιο Κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών του Παναθηναϊκού Α.Ο. σε αθλητικά workshops όπως εκείνα με τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Τάκη Φύσσα και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργο Σαμαρά.

4


Επίσκεψη στο τμήμα Μπάσκετ ΑΜΕΑ

Οι βιωματικές και ταυτόχρονα εκπαιδευτικές αυτές δράσεις σε συνδυασμό με τις στοχευμένες ενότητες του προγράμματος οι οποίες διδάσκονται με βάση τα διεθνή πρότυπα, αποτελούν πραγματικά εφόδια και εργαλεία για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και να εργαστούν στο χώρο του αθλητισμού, χωρίς απαραίτητα να είναι αθλητές.

Σε μια εποχή όπου οι ομάδες και οι εταιρίες ξεκινούν να επενδύουν στο κομμάτι των sports και σε θέματα όπως τα social media, τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τη διοργάνωση αθλητικών events, το σίγουρο είναι πως η εκπαίδευση στη business πλευρά του αθλητισμού μπορεί να κάνει τη διαφορά στο βιογραφικό, αλλά κυρίως στο επαγγελματικό παρόν και το μέλλον των φοιτητών και των στελεχών που θα την επιλέγουν.

5 copy

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΜΒΑ in Sports Management αλλά και τη διαδικασία εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα ist.edu.gr/mba-panathinaikos ή στο τηλέφωνο 210 4822222 (IST COLLEGE).

Πηγή: cnn