Επιλογή Σελίδας

Τις διαρκώς αυξανόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής, θέλει να καλύψει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέσω του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Εξειδίκευση στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) και Ειδική Αγωγή: ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης».

Η πρώτη ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 01/02 στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης ΔΠΘ. Σε αυτή την τελετή τα πτυχία τους έλαβαν 12 από τους συνολικά 26 αποφοίτους, της πρώτης σειράς αποφοίτων του προγράμματος. Στο πρόγραμμα εισάγονται σε κάθε πρόσκληση 30 μεταπτυχιακοί φοιτητές στην Κομοτηνή και 70 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη ΔΠΘ και υπεύθυνη του προγράμματος «το μεταπτυχιακό αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί συνδυάζει δύο πράγματα: Την τεχνολογία και την Ειδική Αγωγή». Σε αυτό αποδίδει και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν εν δυνάμει μεταπτυχιακοί φοιτητές, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν κάθε φορά τις 300. Σύμφωνα πάντα με την κα Γαβριηλίδου «οι απόφοιτοι έχουν μία ιδιαίτερη ευθύνη, να βοηθήσουν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και να βοηθήσουν να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης στην κοινωνία». 

Σημαντικό επίσης, είναι ότι οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακοί παίρνουν παιδαγωγική επάρκεια και έχουν ένα ισχυρό εργαλείο στην εύρεση εργασίας, κάτι που διαπίστωσαν πολλοί απόφοιτοι στις 5.000 περίπου προσλήψεις Ειδικής Αγωγής που προχωρούν αυτό το διάστημα.

Στο περιθώριο της τελετής, χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η κοσμήτορας της σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, η πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Μαρία Τζιάτζη.

Πηγή: xronos