Επιλογή Σελίδας

Διακρίσεις των φοιτητών της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Την 1η και 4η θέση στην κατηγορία Line Following Enhanc3d του διαγωνισμού Robotic Arena κατέκτησε η Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τo ρομπότ «Dromeas X». Επίσης, στον ίδιο διαγωνισμό κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Line Following Drag και την 4η θέση στην κατηγορία Line Following Turbo, με το ρομπότ «enorasisXdromeas».

Ο διαγωνισμός Robotic Arena είναι ένας διεθνής διαγωνισμός Ρομποτικής, ο οποίος διεξήχθη για 12η συνεχόμενη χρόνια στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, στις 25 Ιανουαρίου 2020. Φέτος συγκέντρωσε 406 συμμετέχοντες από 12 χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Το ρομπότ «enorasisXdromeas» είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό αποτέλεσμα της συνεργασίας της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με το Robotics Lab του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου στην Κύπρο. Η εν λόγω συνεργασία, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, αποτελεί μία από τις στρατηγικές δράσεις εξωστρέφειας της Λέσχης Ρομποτικής με σκοπό τις διεπιστημονικές διακρατικές συνεργασίες και τη διάχυση της τεχνογνωσίας σε διεθνές επίπεδο.

Στον διαγωνισμό, έγινε η πρώτη, πολλά υποσχόμενη, δημόσια εμφάνιση του ρομπότ «enorasisXdromeas», μέσα από το οποίο επιχειρείται η τεχνολογική ώσμωση διαφορετικών μεθόδων ελέγχου ρομπότ με σκοπό να κατασκευαστεί ένα από τα πιο γρήγορα ρομπότ στον κόσμο.

Επίσης, η Λέσχη Ρομποτικής, στο πλαίσιο της μετάδοσης της γνώσης προς το ευρύ κοινό, διαθέτει ελεύθερα επιλεγμένα τμήματα (https://gitlab.com/robotics_club/Dromeas) της τεχνογνωσίας και εμπειρίας, που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή ρομπότ, ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να κατασκευάσει και να προγραμματίσει ένα ρομπότ ακολούθησης γραμμής (Line Following Robot).

Πηγή: Foititikanea