Επιλογή Σελίδας

Υπουργός προς μαθητές: Δεν είστε πειραματόζωα… δεν χρωστάτε κάτι επειδή αλλάζουν οι Κυβερνήσεις

Τους λόγους που δεν άλλαξε το ισχύον σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μαθητές ,κατά την επίσκεψή της στην Άρτα.

“Το μόνο εύκολο για εμάς ήταν όταν γίναμε Κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο να τα αλλάξουμε όλα, φτου και από την αρχή. Δεν  το κάναμε παρότι έχουμε διαφωνίες . Πρώτο μέλημά μας είστε εσείς  κι εσείς δεν χρωστάτε κάτι επειδή αλλάζουν οι Κυβερνήσεις”, είπε η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στους μαθητές Λυκείου.

 “Συμφωνώ απολύτως μαζί  σας ότι εσείς δεν είστε πειραματόζωα” είπε η Νίκη Κεραμέως και ανακοίνωσε στους μαθητές ότι  “οι οποίες αλλαγές θα γίνονται σταδιακά , μετά από συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς”.

“Για μένα είναι πολύ σημαντικό οι αλλαγές στο σχολείο να ξεκινούν από κάτω προς τα πάνω” τόνισε η υπουργός Παιδείας και σημείωσε τα εξής:

  • Εννοώ από τα θεμέλια , από τις βάσεις.
  • Ποια είναι τα θεμέλια; Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο. Γιατί τότε μπαίνουν όλες οι βάσεις των μαθητών. Μελέτες δείχνουν ότι οι αλλαγές που συντελούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο μέχρι 6 ετών .
  • Αντί να επιφέρουμε   αναστάτωση στους μαθητές , θα κάνουμε  ελάχιστες προσαρμοστικές ρυθμίσεις στη  Γ Λυκείου.
  • Οι αλλαγές από πάνω προς τα κάτω , είναι  σαν να χτίζεις ένα σπίτι,  ξεκινάς από  τα κεραμίδια και δεν  κοιτάς αν τα θεμέλια είναι γερά , αν τα μπετά είναι γερά.

Οταν μαθητής αναφερόμενος στο Απολυτήριο που θα λαμβάνεται υπόψιν  για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ , υποστήριξε ότι ενδεχομένως να υπάρξει στήριξη καθηγητών σε συγκεκριμένους μαθητές, στη βαθμολόγηση, η Νίκη Κεραμέως, απάντησε:

“Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Οι  εκπαιδευτικοί στηρίζουν το δημόσιο σχολείο. Αν το δημόσιο σχολείο σήμερα είναι όρθιο δυνατό  οφείλεται στους εκπαιδευτικούς . Προφανώς θα μπουν κάποιες δικλίδες ασφαλείας, προκειμένου να περιορίσουμε ενδεχομένως τέτοια φαινόμενα που να μην  μπορεί να είναι τελείως αντικειμενική η βαθμολόγηση. Ας πούμε υπάρχουν σκέψεις να είναι κριμένα τα ονόματα των μαθητών στις εξετάσεις του Λυκείου.  Να μην γνωρίζει , δηλαδή, ο εκπαιδευτικός ποιο γραπτό μαθητή βαθμολογεί”.

Πηγή: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ