Επιλογή Σελίδας

Την πρόθεσή του να «ενεργοποιηθεί» εκ νέου το Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου, μετά την «αδράνεια» στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, πληρώντας τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση, έγινε βέβαια μία ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ίδρυμα σήμερα και το συμπέρασμα που εξήχθη είναι ότι έχει «αδρανήσει» και τα τελευταία χρόνια έχει τη δυνατότητα να δίνει ελάχιστα χρήματα για υποτροφίες. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη για την περίοδο 2018-2019.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος εμφανίστηκε αποφασισμένος να «βάλει πλάτη» για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του το Ίδρυμα. Εκείνο που ζήτησε, λοιπόν, είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να έχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Στόχος του Δημάρχου είναι η εκ νέου «ενεργοποίησή» του, με τρόπο τέτοιο όμως που να πληροί τους όρους και τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε και να προσφέρει ουσιαστικό βοήθημα σε φοιτητές της Δωδεκανήσου που έχουν ανάγκη.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, συζητείται και το ενδεχόμενο αλλαγής του καταστατικού, ακόμη και συμπλήρωσης ή αντικατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμη ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Μιλτιάδης Λογοθέτης ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει και την εποπτεία λειτουργίας του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης, ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕΔ κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Θανάσης Στάμος κ.α.

Πηγή: rodiaki