Επιλογή Σελίδας

Την παρουσίαση «ένα ακόμα μεγαλύτερο σχέδιο, με εύρος σε όλη τη χώρα» που θα αφορά στην επέκταση του προγράμματος κολύμβησης στα σχολεία προανήγγειλαν η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ όπου παρευρέθηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης σε μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου και του 13ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου.

«Μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά το γεγονός ότι πάρα πολλές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούν αυτή τη στιγμή και εφαρμόζουν το μάθημα της κολύμβησης για παιδιά της Γ’ και Δ’ δημοτικού», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Προσέθεσε δε ότι με αυτόν τον τρόπο, στηρίζεται έμπρακτα ο αθλητισμός και ο υγιεινός τρόπος ζωής, καθώς επίσης δίνεται μία διαφορετική προσέγγιση στο σχολείο, «που δίνει σε όλα τα παιδάκια στο δημόσιο σχολείο τη δυνατότητα να κάνουν εκτός από τη φυσική αγωγή, το παραδοσιακό μάθημα που ούτως ή άλλως διδάσκονται, και την κολύμβηση».

Η υφυπουργός επεσήμανε τη σημασία της επέκτασης του προγράμματος και σε άλλες τάξεις του δημοτικού και σε περισσότερες πισίνες στην Ελλάδα, ζητώντας και την αρωγή της αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι κατά το προσεχές μέλλον θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες αθλητικές ομοσπονδίες, «ένα ακόμα μεγαλύτερο σχέδιο, με εύρος σε όλη τη χώρα». «Χαιρόμαστε, διότι τελικά οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα», επεσήμανε ο υφυπουργός.

«Του χρόνου, περισσότερα παιδιά και περισσότεροι εκπαιδευτικοί και Ολυμπιονίκες θα συμμετέχουν», τόνισε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Ο κ. Μαυρωτάς εξήρε τη συμβολή των αθλητών σε τέτοιου είδους προγράμματα και υπογράμμισε ότι στην ενίσχυση του προγράμματος θα έχουν ενεργό ρόλο και εκείνοι, καθώς θα είναι «μεγάλη η συμβολή των προσωπικοτήτων από τον αθλητισμό γιατί πρέπει να αναβαθμίσουμε τον ρόλο των αθλητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι περισσότερα από 52.000 παιδιά «απολαύουν» πανελλαδικά το πρόγραμμα αυτό, ενώ απασχολούνται περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί (γυμναστές).

Στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου παρευρέθη και ο Ολυμπιονίκης ανοιχτής θάλασσας Σπύρος Γιαννιώτης και μέλος της επιτροπής κολύμβησης του υπουργείου Παιδείας. «Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα», ανέφερε, «να μάθουμε τα παιδιά να κολυμπούν σωστά, να γνωρίζουν τους κινδύνους -γιατί είμαστε και μια χώρα που περιβάλλεται από νερό- και να τα βάλουμε στον αθλητισμό».

Πηγή: liberal