Επιλογή Σελίδας

Το Athens Science Festival  ξεκίνησε το 2014 και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν το θεατή μέρος της.

Εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που ξεπερνά κάθε χρόνο τους 30.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival είναι περήφανο που όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, αλλά και να τους διευρύνει. Κάθε χρόνο τηρεί την υπόσχεσή του: συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα, συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά κυρίως, το Athens Science Festival έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Κεντρικό θέμα του φετινού Athens Science Festival θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη. Μέσα από ποικιλία δράσεων, προσαρμοσμένων για κάθε ηλικία, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τους νέους ορίζοντες που «ανοίγει» η τεχνητή νοημοσύνη, τη σχέση της με νευραλγικούς τομείς της ζωής μας και να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:

  • Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;
  • Πόσο ρυθμίζει ή διευκολύνει την καθημερινότητά μας, ως ένα νέο εργαλείο;
  • Σε πιο βαθμό μπορεί η νοημοσύνη των μηχανών να υποκαταστήσει την ανθρώπινη;
  • Πώς συνδέεται η τεχνητή νοημοσύνη με άλλους γνωστικούς τομείς;
  • Είναι άραγε απαραίτητο να συνδιαλεχθεί με την ηθική, τη φιλοσοφία και συνολικά τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες;
  • Η μήπως η ζωή μας τείνει τελικά να μετατραπεί σε μια τεράστια «βάση δεδομένων»;
ΠότεΤετάρτη 1 Απριλίου έως Κυριακή 5 Απριλίου 2020
ΠούΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100
118 54 Αθήνα
Ιστοσελίδαwww.athens-science-festival.gr
Facebookwww.facebook.com/athenssciencefestival
Instagramwww.instagram.com/athens_science_festival

Στιγμιότυπα

Διαγωνισμός FameLab
Σάββατο 4 Απριλίου 2020, 21.00

Δώστε το παρόν στο Μεγάλο Τελικό του φετινού FameLab και μάθετε πρώτοι ποιος ή ποια θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Διεθνή Διαγωνισμό FameLab στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham ! H είσοδος είναι ελεύθερη. Ελάτε να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα, να διασκεδάσετε, να ενθαρρύνετε τους συμμετέχοντες και να επιλέξετε τη δική σας αγαπημένη παρουσίαση.

Μάθετε περισσότερα στο www.britishcouncil.gr/famelab/audience .

Επισκέψεις σχολείων

Περισσότεροι από 50.000 μαθητές από 300 σχολεία έχουν πάρει μέρος στο Athens Science Festival, συμμετέχοντας σε διαδραστικά εργαστήρια, στις εκθέσεις και στα πειράματα. Η φυσική, η τεχνολογία, η μηχανική και τα μαθηματικά ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μαθητών.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε μια επίσκεψη για το σχολείο σας και να σας ξεναγήσουμε στο Athens Science Festival, επικοινωνήστε με την Ησάια Κιοϊλόγλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Isaiah.Kioiloglou@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο 210 369 2342. Η κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες ώστε να σας προσφέρουμε τη καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Υποστηρικτές

Το Athens Science Festival θέλει να υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της επιστήμης και της τεχνολογίας στη κοινωνίας και την ανάγκη για μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού σε επίκαιρα ζητήματα. Στοχεύουμε στο να γίνει πιο κατανοητός ο ρόλος της επιστήμης και της τεχνολογίας στη καθημερινότητά μας.

Δεν θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό χωρίς τη στήριξη δεκάδων χορηγών με τους οποίους μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε συνεργαστεί με τη Microsoft, την AstraZeneca, την Cosmote, το Plaisio, τη Cyclon και πολλούς ακόμα.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Βαγγέλη Κραββαρίτη:

Τηλέφωνο210 3692 361
EmailVangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

Το Athens Science Festival διοργανώνεται σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» , την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) .

Πηγή: British Council