Επιλογή Σελίδας

Ποιος δεν θα ήθελε να περνά καθημερινά την πόρτα ενός σχολείου που είναι φωτεινό, κυριαρχεί παντού το χρώμα και η αισιοδοξία και όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις όμορφες ζωγραφιές;

Χαρακτηριστική περίπτωση ενός τέτοιου σχολείου είναι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου που με την δημιουργική σύμπραξη γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών έχει μετατραπεί χωρίς υπερβολή σε έναν παράδεισο γνώσης και χρωμάτων. Δεσπόζουσα θέση στο προαύλιο έχουν τα επιδαπέδια παιχνίδια που στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των μαθητών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, μειώνουν, σύμφωνα με έρευνες, τα ατυχήματα, ενώνουν τους μαθητές και ομορφαίνουν το σχολείο.

Μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από το γεγονός ότι σε κάθε γωνιά θα δεις υπέροχες εικαστικές παραστάσεις που σε καθηλώνουν με τους ευφάνταστους συνδυασμούς χρωμάτων.

Όπως μας δήλωσε στο Infokids.gr,  η Ράνια Καπαραλιώτη, υπεύθυνη του ιστολογίου του σχολείου, «Μπαίνοντας στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πως δεν πρόκειται για ένα μουντό, αυστηρό και λιτό κτήριο αλλά για ένα χώρο γεμάτο δημιουργίες, χρώμα και μπόλικη δόση φαντασίας. Έργα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς!»

Το παγκάκι της φιλίας είναι η καλύτερη γωνιά του σχολείου

Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε και στο παγκάκι της φιλίας που έχει το σχολείο. Πρόκειται για μια δημοφιλή πρακτική σχολείων του εξωτερικού που λειτουργεί ως ένα σημείο συνάντησης για όποιο παιδί νιώθει μόνο και θα ήθελε να γνωρίσει νέους φίλους, για όποιο παιδί θα ήθελε να βοηθήσει έναν συμμαθητή του που δεν έχει φίλους, για όποιο παιδί θέλει να συζητήσει με τον συμμαθητή του και να λύσουν μία διαφωνία.

Δείτε τις φωτογραφίες από αυτό το πολύχρωμο δημόσιο σχολείο

Πηγή: infokids