Επιλογή Σελίδας

Mε αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και τιμάει τη γυναίκα διοργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση και δωρεάν συνταγογράφηση για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV, τεστ Pap/ γυναικολογική εξέταση, καθώς και κλινική εξέταση μαστών από την Παρασκευή 6 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου στα έξι (6) Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού γυναικών αφού στα Δημοτικά Ιατρεία έχει προβλεφθεί η διάθεση των αντίστοιχων χώρων αλλά και του προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της δράσης αυτής για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ενημερωτική καμπάνια του Δήμου Αθηναίων για την Ημέρα της Γυναίκας

Επίσης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενημερωτική καμπάνια από το Σύλλογο Φίλων Μαιευτικής/ Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου και την ομάδα «Γυναίκες στην Ογκολογία». Η θεματολογία της δράσης θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην κλινική εξέταση γυναικών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο αλλά και στην άσκηση και τη διατροφή.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν σε τρία σημεία της πόλης (συγκεκριμένα στις δύο εξόδους του Μετρό, στάση «Μέγαρο Μουσικής» και στην Πλατεία Συντάγματος). Εκεί, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ενώ, συνοδεία μουσικής συντροφιάς από DJ, ομάδα γυμναστών στην πλατεία Συντάγματος θα καλεί το κοινό να συμμετέχει σε πρόγραμμα γυμναστικής, τονίζοντας το ρόλο της άσκησης στη ζωή μας και ιδιαίτερα στις πάσχουσες γυναίκες από γυναικολογικό καρκίνο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης για τις δράσης του Δήμου εν όψει της Ημέρας της Γυναίκας


«Οι δράσεις πρόληψης είναι αυτές που καθορίζουν την κουλτούρα μας για την υγεία στην πόλη. Θέλουμε τις υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες από όλους, ανοιχτές. Αυτή είναι μία πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό. Για να καταδείξουμε τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων, όχι με ευχές αλλά εμπράκτως» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθούν διευθύνσεις και τηλέφωνα των Δημοτικών Ιατρείων:

Σόλωνος 78 – Αθήνα, Τηλ 210-3626587
Φανοσθένους & Φρ. Σμιθ – Ν. Κόσμος, Τηλ. 210-9239865
Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών – Πετράλωνα, Τηλ. 210-3427515
Προποντίδος & Αγ. Σοφίας – Κολωνός, Τηλ. 210-5121921
Σαρανταπόρου 4-πατησια, Τηλ. 210-2015510-1
Χανίων 4β – Κυψέλη, Τηλ. 210-8236200 & 210-8836200

Πηγή: iefimerida