Επιλογή Σελίδας

Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες λόγω κορωνοϊού 

Πανελλαδικές 2020: «Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, και για τις πανελλαδικές και για όλα. Είμαστε σίγουροι και θα φροντίσουμε για τα παιδιά και για τον προγραμματισμό τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός αλλά φροντίζουμε να τα έχουμε όλα καλυμμένα», επισημαίνει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Παιδείας -μετά την ανακοίνωση για εξάπλωση των κρουσμάτων του κοροναϊού, έχει κλείσει τα Σχολεία (Πανεπιστήμια και ΙΕΚ στις πληττόμενες περιοχές και συγκεκριμένα στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Ζάκυνθο. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την ίδια στιγμή, παραμένουν κλειστά τα 28 σχολεία που σχετίζονται με άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε στο OPEN ότι οι απουσίες δεν θα προσμετρηθούν για τα παιδιά που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό αρκεί να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. «Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα σχολεία. Σημασία έχει η ομαλότητα αυτής της διαδικασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ». 

«Κάνουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, και για τις πανελλαδικές και για όλα. Είμαστε σίγουροι και θα φροντίσουμε για τα παιδιά και για τον προγραμματισμό τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει προβληματισμός αλλά φροντίζουμε να τα έχουμε όλα καλυμμένα», ανέφερε η κυρία Ζαχαράκη. 

Πηγή: foititikanea