Επιλογή Σελίδας

Την άποψη ότι «δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά», εξέφρασε η Νίκη Κεραμέως μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για 14 ημέρες λόγω κορωνοϊού.

«Εχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς

Την ίδια ώρα, η Νίκη Κεραμέως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο για την επέκταση της σχολικής χρόνιας, τη μείωση της ύλης όσο και για το ενδεχόμενο που υπάρχει να μετακινηθούν οι Πανελλαδικές, ακόμη και τον Ιούλιο εάν χρειαστεί.

«Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπ. παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο. Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Εχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό η υπ. Παιδείας.

«Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα, όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Αρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε η Νίκη Κεραμέως, αφήνοντας παράλληλα και ανοικτό το ενδεχόμενο να ματαιωθούν οι σχολικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Πηγή: iefimerida