Επιλογή Σελίδας

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

7-9 Απριλίου 2020

Θέμα: Μεικτή Εκπαίδευση και Εκπαίδευση μέσω Διαδικτύου

Διοργάνωση: EADTU / EMPOWER expert group

Υπάρχει συναίνεση ότι η μεικτή εκπαίδευση, ένας όρος που περιλαμβάνει διάφορους συνδυασμούς εκπαίδευσης μέσω παρουσίας στην τάξη και μελέτης μέσω Διαδικτύου, θα γίνει η πιο κοινή προσέγγιση στη διδασκαλία και τη μάθηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η τεχνολογία είναι πλέον ευρέως αποδεκτή ως κανονικό μέρος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τόσο από φοιτητές όσο και από εκπαιδευτικούς, και θεωρείται από πολλούς ως η λύση σε προβλήματα όπως η κλιμάκωση με περιορισμένη χρηματοδότηση. Η υιοθέτηση των MOOC και η πλήρης ηλεκτρονική εκπαίδευση από τα πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου έχουν μειώσει την αρνητική άποψη για την τεχνολογία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για να υποστηρίξουν αυτές τις αλλαγές, τα περισσότερα πανεπιστήμια έχουν ιδρύσει κάποιου τύπου «κέντρα eLearning», με επαγγελματίες «τεχνολόγους μάθησης / εκπαιδευτικούς σχεδιαστές» που συνεργάζονται με εκπαιδευτικούς για να δημιουργήσουν και να παραδώσουν μεικτά ή πλήρως online μαθήματα. (EMPOWER, EADTU, 2020).

Σε αυτήν την εβδομάδα διαδικτυακών σεμιναρίων διερευνούμε τις καλές πρακτικές και τις νέες εξελίξεις στον τομέα της μεικτής και διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Ο Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα δώσει μια διάλεξη για τη συνδυασμένη χρήση MOOC, eLearning και μάθησης στο χώρο εργασίας για την υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στο έργο MuSA.

Η συμμετοχή στο webinar είναι δωρεάν. Αν ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα ομιλιών και να εγγραφείτε ΕΔΩ

Πηγή: eap