Επιλογή Σελίδας

Πρωτοβουλία να διοργανώσει φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Τα μαθήματα αυτά θα παρουσιάζονται μέσω του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού TV100 και θα προβάλλονται καθημερινά σε ώρες που θα ανακοινωθούν.

Παράλληλα εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης διαδικτυακής πλατφόρμας για την παρακολούθηση μαθημάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, πάντα με τη συνδρομή εκπαιδευτικών λειτουργών.

Σημειώνεται πως τη θέσπιση άδειας ειδικού σκοπού που μπορεί να πάρει ένας εκ των δυο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν σε χιλιάδες οικογένειες μετά το κλείσιμο των σχολείων

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την άδεια ειδικού σκοπού θα μπορεί να πάρει ένας εκ των δύο γονέων, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έως τις 10 Απριλίου. 

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι τέσσερις ημέρες άδειας θα είναι ειδικού σκοπού και η μια κανονική.

Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός.

Στο δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους.

Σε περίπτωση που ο ένας γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος γονιός δεν τη δικαιούται.

Επίσης, εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑμεΑ.

Πηγή: cnn