Επιλογή Σελίδας

Όλοι οι άνθρωποι στην πόλη σου είναι αναγκασμένοι να μένουν στα σπίτια τους. Τα μαγαζιά είναι κλειστά, και ακόμη κι αν πηγαίνεις μια μικρή βόλτα, τις περισσότερες ώρες της ημέρας πρέπει να μένεις σπίτι. Πριν από λίγο καιρό, ο χρόνος που έμενες στο σπίτι ήταν ελάχιστος: το πρωί σχολείο, το απόγευμα ιδιαίτερα (ξένη γλώσσα, αθλήματα, μουσική) και το βράδυ ύπνος. Τα σαββατοκύριακα ήσουν έξω με τους φίλους και τις φίλες σου.

Τώρα που μένεις συνέχεια μέσα, αρχίζεις και παρατηρείς πως το σπίτι σου δεν είναι τόσο συνηθισμένο και πως δεν είναι ένα βαρετό μέρος , όπως πίστευες. Αρχίζεις να ανακαλύπτεις πως έχει διάφορες θαυμαστές ιδιότητες:

  1. Έχει μικρά αυτιά στους τοίχους, ακούει συνομιλίες, τα τηλεφωνήματα, τις μουσικές, τα τραγούδια, τα κλάματα, τα γέλια. Πού φτάνουν όλα αυτά καθώς περνούν μέσα από τους τοίχους;
  2. Είναι ενωμένο με τα άλλα σπίτια, με την πόλη αλλά και με ολόκληρο τον πλανήτη με πολλά καλώδια, σύρματα, σωλήνες. Τι θα μπορούσες να στείλεις μέσα από εκεί σε έναν φίλο σου;
  3. Όταν μένει κλειστό και ακατοίκητο, φυτρώνει στους τοίχους του ένα είδος φυτού.
  4. Κάθε μέρα αποκαλύπτει ένα μυστικό μέρος, σαν να πολλαπλασιάζονται τα δωμάτιά του.
  5. Έχει μια μυρωδιά. Μπορείς να την καταλάβεις όταν από έξω μπαίνεις μέσα. Είναι κάθε μέρα διαφορετική;
  6. Μερικές φορές κινείται.
  7. Άλλες φορές κάνει διάφορους θορύβους
  8. Είναι γεμάτο με αριθμούς που μπορούν να γίνουν ιστορίες.
  9. Μικρά σαμιαμίδια και έντομα μπορούν να είναι οι θεοί που το προστατεύουν
  10. Από το παράθυρο μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους στα παράθυρα απέναντι και να φτιάχνεις ιστορίες για τη ζωή τους.

Κάθε μέρα θα βρίσκεις εδώ μια νέα αποστολή για να εξερευνήσεις τις μυστικές ιδιότητες του σπιτιού σου. Τύπωσε το ηλεκτρονικό αρχείο, και ακολούθησε τις οδηγίες . Αν θέλεις, φωτογράφησέ το και στείλε το στο info@ bookbook.gr ή στη σελίδα του Bookbook.gr στο facebook με μήνυμα. Εμείς θα δημοσιεύουμε τις εξερευνήσεις και τις ανακαλύψεις σου έτσι ώστε να τις βλέπουν και να τις διαβάζουν και οι φίλοι σου ή οι φίλες σου.

Πηγή: bookbook