Επιλογή Σελίδας

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στόχος της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2020, όσο πλησιέστερα γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, η αναστάτωση για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να είναι μικρή και να μην γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3, η Υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία της για τη χρονική στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία, λόγω κορονοϊού.

Η ελπίδα της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, όπως η ίδια είπε, είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες 2ο2ο κανονικά τον Ιούνιο και στη χειρότερη -πιο ακραία περίπτωση- έστω τον Ιούλιο.

Όσον αφορά την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, η Υπουργός Παιδείας, επανέλαβε ότι με τα σημερινά δεδομένα, θα γίνει με παράταση του διδακτικού έτους, και με μείωση της διδακτικής ύλης.

Η Υπουργός Παιδείας συνέχισε, λέγοντας ότι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα εξαρτώνται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά και από τις οδηγίες που θα λάβει το Υπουργείο από τους ειδικούς σε θέματα Υγείας.

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι σήμερα θα επικοινωνήσει με τους τομεάρχες Παιδείας όλων των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί.

Πηγή: neolaia