Επιλογή Σελίδας

Στο πλαίσιο της δράσης «Στον πύργο του Εργοστασίου» που μεταφέρεται… κατ’ οίκον!
#HTexnopoliSpitiSou
#my_igm


Καθώς η Τεχνόπολη έρχεται σπίτι σου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προτείνει μια σειρά από δημιουργικά εικαστικά παιχνίδια, τα οποία οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παίξουν… στο σπίτι! Έτσι, αφού την Κυριακή 22 Μαρτίου δεν θα πάμε «Στον Πύργο του Εργοστασίου», το Μουσείο φέρνει το Εργοστάσιο σπίτι σου – όχι όμως το εργοστάσιο φωταερίου της Τεχνόπολης αλλά ένα άλλο, πιο μακρινό και πιο… ποπ! Πάμε να γνωρίσουμε την ποπ αρτ, τον Άντυ Γουόρχολ και το Εργοστάσιό του, μέσα από απίθανα εικαστικά παιχνίδια!


Ο Άντυ Γουόρχολ γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το 1928. Είναι ένας από τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, ο οποίος άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο στη διεθνή τέχνη. Υπήρξε ζωγράφος, γλύπτης, κινηματογραφιστής και συλλέκτης.


Συνδέεται με το κίνημα της ποπ αρτ (pop art) – προέρχεται από τη λέξη popular που θα πει δημοφιλής και είναι ένα είδος λαϊκής τέχνης με ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη διάθεση!


Το 1963, ο εξοπλισμός για τις μεταξοτυπίες ήταν τόσο πολύς που ο Γουόρχολ μετέφερε το εργαστήριό του σ’ ένα παλιό εργοστάσιο (the Factory) και κάπως έτσι δημιούργησε ένα Εργοστάσιο παραγωγής έργων τέχνης!
Έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις… μπανάνες και τις σούπες και κάποτε είχε πει: «Στο μέλλον όλοι θα γίνουμε διάσημοι για 15 λεπτά». Δεν νομίζεις, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη και την ξεχωριστή τέχνη του;


Για να εκτυπώσεις τις κάρτες, πάτα ΕΔΩ.


Για να επεξεργαστείς τις κάρτες στον υπολογιστή σου, μέσα από το πρόγραμμα της Ζωγραφικής (Paint) πατα:

Andy Warhol_1

Andy Warhol_2

Andy Warhol_3

Andy Warhol_4

Πηγή: gasmuseum