Επιλογή Σελίδας

ΕΜΣΤ στο σπίτι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΜΣΤ
Δημιουργικοί στο σπίτι

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Με αυτό το πρόγραμμα παροτρύνουμε τους μικρούς μας φίλους να εξερευνούν τα εκπαιδευτικά έντυπα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ και να γίνονται δημιουργικοί.

Από τις πλατφόρμες του μουσείου στο facebook και το instagram – EMST Athens – θα δίνεται το όνομα ενός καλλιτέχνη και ο τίτλος του έργου του, καθώς και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό έντυπο στο οποίο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Με αφορμή τα όσα θα διαβάσετε μόνοι σας ή παρέα με τους γονείς σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σύγχρονα έργα (ζωγραφιές, κατασκευές, βίντεο) και να μας τα στείλετε σε μορφή jpg ή βίντεο στο learning@emst.gr με θέμα ΕΜΣΤ στο σπίτι, συμπεριλαμβάνοντας μέσα στο email το μικρό σας όνομα, την ηλικία σας, την περιοχή που μένετε και τον τίτλο του έργου.

Τα έργα αυτά θα αναρτώνται στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ.

Βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό εδώ
Αναμένουμε το υλικό σας!

Κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης

Η εγκατάσταση Slumber, 1994 της Τζανίν Αντονί ενέπνευσε την Zainab να υφάνει τα όνειρά της για το μέλλον της, ο Amin μας μεταφέρει στο Ιράν με το Σουηδικό ιπτάμενο χαλί, 2001 του Κωστή Βελώνη για να γιορτάσουμε μαζί το Νουρούζ, τη γιορτή της άνοιξης, η Maya ταυτίστηκε με Το καμακωμένο ψάρι, 1985 του Κώστα Τσόκλη.  

Η σύγχρονη τέχνη εμπνέει, ανακινεί συναισθήματα, μνήμες από το παρελθόν και όνειρα για το μέλλον.
Στο facebook και το instagram του ΕΜΣΤ θα αναρτούμε ιστορίες συνυφασμένες με έργα της συλλογής του ΕΜΣΤ, όπως μας τις διηγούνται όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Face Forward …into my home.

Μπορείτε να μας στείλετε και τη δική σας ιστορία, ανώνυμα ή επώνυμα, στο learning@emst.gr και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΕΜΣΤ θα την μοιραζόμαστε με όλους. Γιατί, όπως είπε η Bibiche, «κάθε άνθρωπος είναι ένα έργο τέχνης, με τη δική του ιστορία και τα δικά του μηνύματα».

Πηγή: ΕΜΣΤ