Επιλογή Σελίδας

Και τις παρέχει σε όσους έχουν ανάγκη δωρεάν!

Μια τελειόφοιτη κολλεγίου έβαλε σε δράση την τρέλα της για καλό σκοπό με ένα έργο που θα βοηθήσει τους κωφούς και όσους έχουν προβλήματα ακοής εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

“Μόλις είδα ότι οι άνθρωποι κάνουν μάσκες στο Facebook για να έχουν όλοι οι άνθρωποι αντί για τις μάσκες μιας χρήσης, και σκέφτηκα τι γίνεται με τον κωφούς και τον πληθυσμό με προβλήματα ακοής;” εξήγησε η 21χρονος Ashley Lawrence.

H Λόρενς είναι φοιτήτρια εκπαίδευσης για τους κωφούς και για τα άτομα με προβλήματα ακοής στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Λόγω του ιού, επέστρεψε στο σπίτι της και κάνει τη φοιτητική διδασκαλία από το σπίτι. “Ένιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραβλέφθηκε”, είπε η Lawrence. “Είμαστε πανικοβλημένοι τώρα και έτσι πολλοί άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται. Έτσι, ένιωσα σαν πολύ σημαντικό ότι, ακόμη και σε μια εποχή όπως αυτή, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτή την επικοινωνία.”

Μετά από μια συνομιλία με τη μαμά της, έθεσαν τις ικανότητές τους σε εφαρμογή

«Ξεκινήσαμε να τις φτιάχνουμε με τα σεντόνια που είχαμε, και ευτυχώς τα σεντόνια είναι μεγάλα», είπε η Lawrence. “Έτσι, έχουμε δύο ή τρία σετ για να βγάλουμε από αυτά. Πριν από μερικούς μήνες χρειαστήκαμε πλαστικό πανί για κάτι που θέλαμε να φτάξουμε στα παράθυρα και έτσι έχουμε ένα ολόκληρο ρολό από αυτό, το ρολό είναι πολύ χρήσιμο, έτσι ευτυχώς δεν χρειαζόμαστε ακόμα προμήθειες. ” «Προσπαθούμε διαφορετικά πράγματα για άτομα με κοχλιακά εμφυτεύματα και βοηθήματα ακοής αν δεν μπορούν να τυλίξουν μάσκες στα αυτιά», είπε η Lawrence. «Κάνουμε κάποιες που δένονται γύρω από το κεφάλι και γύρω από το λαιμό».

Εξήγησε μάλιστα την αναγκαιότητα για το πλαστικό “παράθυρο” στις μάσκες. “Για όποιον χρησιμοποιεί την ανάγνωση του λόγου, την ανάγνωση των χειλιών, χρειάζεται κάτι σαν αυτό”, λέει η Lawrence για το σκοπό των μασκών. “Και υπάρχουν άνθρωποι που είναι βαθιά κωφοί και χρησιμοποιούν ASL ως κύριο τρόπο επικοινωνίας τους.Η ASL είναι πολύ σημαντική στις εκφράσεις του προσώπου και αποτελεί μέρος της γραμματικής”

Σε λιγότερο από δύο ημέρες, η νεαρή φοιτήτρια είχε ήδη δεκάδες παραγγελίες από έξι κράτη. Για να παραγγείλετε μία από τις μάσκες της Lawrence, επικοινωνήστε μαζί της στο dhhmaskproject@gmail.com.

“Δεν τους χρεώνω τίποτα γιατί πιστεύω ότι αν τα χρειάζεσαι, τότε απλά τα χρειάζεσαι και δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να πληρώσεις για αυτά”, είπε η Lawrence. “Γι ‘αυτό τους στέλνουμε δωρεάν, αν είναι ξένοι, τότε ίσως χρεώνουμε τα μεταφορικά, αλλά εκτός από αυτό είναι εντελώς δωρεάν”.

Πηγή: pentapostagma