Επιλογή Σελίδας

Το Υπουργείο είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι το βασικό σενάριο είναι οι Πανελλαδικές να διεξαχθούν αρχές καλοκαιριού.

Ηυπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο είναι προετοιμασμένο για όλα τα σενάρια, αλλά επιθυμία του είναι να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε:  «Οι προσπάθειές μας, ειδικότερα ως προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις, επικεντρώνονται στο να διεξαχθούν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, στις αρχές του καλοκαιριού. Ως πολιτική ηγεσία έχουμε επεξεργαστεί λύσεις για όλα τα πιθανά σενάρια, εξετάζουμε καθημερινά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και επικαιροποιούμε διαρκώς τον σχεδιασμό μας. Ωστόσο, η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ, καθώς απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας».

Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω του κλεισίματος των σχολείων η κ. Κεραμέως ανέφερε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, στήθηκε και ενισχύθηκε ένα σύστημα από πλατφόρμες που παρέχουν δυνατότητες πρόσβασης σε ψηφιακό υλικό έως και τη δημιουργία εικονικής τάξης με δυνατότητα συμμετοχής όλων των μαθητών μιας φυσικής τάξης. «Η χώρα διανύει μια πρωτόγνωρη κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας διαχέονται στο σύνολο των λειτουργιών και των δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και στην Εκπαίδευση. Οπως έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, στόχος μας, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση των μαθητών που προκαλείται από την πανδημία του κορονοϊού, με μία ειδική μέριμνα όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου», συνεχίζει η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον «Ε.Τ.».

Πηγή: athensvoice