Επιλογή Σελίδας

Μενουμε σπίτι και απολαμβάνουμε μια virtual περιήγηση στην σπουδαία έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
Εκεί, μπορούμε να διατρέξουμε ψηφιακά την εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή που παρουσιάζεται στον άνω όροφο του Μουσείου και να περιηγηθούμε στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ).

VIRTUAL

Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
Ανακαλύπτουμε επιλεγμένα έργα από τις συλλογές του ΕΑΜ που αποκαλύπτουν πτυχές του Ωραίου από τους προϊστορικούς μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Πατήστε ΕΔΩ και ξεναγηθείτε στην έκθεση.
Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του ΕΑΜ σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις.

εκθεση

«Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου»

Τέλος, ξεφυλλίζοντας το συνοδευτικό εκπαιδευτικό έντυπο της έκθεσης, έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο αυτή τη διαφορετική επίσκεψη στην έκθεση, παρέα με τα παιδιά μας.
Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου συνοψίζονται στο παρακάτω βίντεο.

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων και προβάλλει την τεχνολογία της αργυροχοΐας που άκμασε στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της Ηπείρου.

Πηγή: iefimerida