Επιλογή Σελίδας

«Επιδίωξη να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες», δήλωσε η υπ. Παιδείας

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, τόνισε η Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αρχικές ημερομηνίες.

«Οι Πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες, δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου», είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλαδικές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  

«Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας, σε στενή συνεργασία με το Μαξίμου και τους ειδικούς, έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες», δήλωσε η κ. Κεραμέως, ενώ δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις.  

«Έχουμε σενάρια για την κάλυψη της ύλης. Υπάρχει σημαντικό μέρος της ύλης που δεν έχει καλυφθεί σε άλλες τάξεις πλην της Γ’ Λυκείου. Άμεσα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.  

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε τα «συγκλονιστικά αποτελέσματα» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά συμμετοχής σε κάποια μαθήματα είναι υψηλότερα από ότι στη διά ζώσης εκπαίδευση. «Το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως. Δεν θα χαθεί το εξάμηνο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: lifo