Επιλογή Σελίδας

Το Μουσείο Ορσέ (Musée d’Orsay) είναι γαλλικό εθνικό μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο έβδομο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα, κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας.

Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και περιοδικές εκθέσεις.

Στο μουσείο υπάρχουν τρία επίπεδα. Στο ισόγειο ο επισκέπτης συναντά τις αίθουσες εκθέσεων, οι οποίες είναι κατανεμημένες αμφίπλευρα της κεντρικής αίθουσας, όπου εκτίθενται κυρίως έργα γλυπτικής, ενώ οι πλαϊνές αίθουσες περιλαμβάνουν κυρίως εκθέματα πινάκων ζωγραφικής.

Το μεσαίο επίπεδο περιλαμβάνει εξώστες, οι οποίοι δίνουν πρόσβαση στις αίθουσες εκθεμάτων, ενώ στον τρίτο και τελευταίο όροφο ο επισκέπτης μπορεί να δει το ποτάμι, το Μουσείο του Λούβρου και, σε μεγαλύτερη απόσταση, αντικριστά τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς, τον Ναό που βρίσκεται κτισμένος στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης.

Το Μουσείο Ορσέ δίνει τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να περιηγηθούμε εικονικά σε κάθε χώρο του, κάνοντας έναν άκρως ενδιαφέρον διαδικτυακό περίπατο στους πολυτελείς διαδρόμους του και φυσικά να θαυμάσουμε έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως οι Monet, Gauguin και Van Gogh.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που μπορείτε να αξιοποιήσετε μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris?hl=en

Πηγή: topontiki