Επιλογή Σελίδας


Η υπουργός ΠαιδείαςΝίκη Κεραμέως μίλησε για το άνοιγμα των λυκείων της χώρας, τα οποία ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους μαθητές της τρίτης τάξης, ενώ ξεκαθάρισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για τα παιδιά και τους καθηγητές.

Αναφορικά με την απολύμανση των σχολείων η κ. Κεραμέως τόνισε: Οι σχολικές επιτροπές έχουν χρήματα και μιλάμε και με τους δήμους για να καλύψουν τις ανάγκες. Καθ’ οδόν για όλα τα σχολεία είναι τα αντισηπτικά. Τροποποιείται το καθεστώς εργασίας των καθαριστριών και θα καθαρίζουν και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου κι όχι μετά το πέρας της διδασκαλίας όπως γινόταν μέχρι τώρα».

Επεσήμανε ότι λήφθηκε «ομόφωνα η απόφαση της επιτροπής» ενώ «υπήρχαν και προτάσεις ειδικών, που μας έλεγαν ανοίξτε τα όλα. Και δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τηρήσαμε πιο μετριοπαθή στάση. Προχωράμε βήμα – βήμα και θα αξιολογούμε το κάθε βήμα βάσει των επιστημονικών δεδομένων κάθε μέρα».

Για τους καθηγητές είπε ότι ισχύει ακόμη η ειδική άδεια, ενώ έχει υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών. Πρόσθεσε ότι η τηλεκπαίδευση ισχύει μόνο για όσες δομές δεν λειτουργούν. Μόνο για όπου παραμένουν κλειστά τα σχολεία και για παιδιά που έχουν ειδικό λόγο να μένουν σπίτι.

Η υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση, και η διαβούλευση γίνεται τη στιγμή που όλοι είναι σπίτι τους. «Εχουμε την απόδειξη ότι έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε νομοσχέδιο Παιδείας που έγινε ποτέ».

Για τη προαιρετική χρήση της μάσκας, παρέπεμψε στις κατευθύνσεις των ειδικών και είπε ότι η μαθητική κοινότητα είναι ελεγχόμενη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ