Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών 2020 έχει ήδη ξεκινήσει.
Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2020 βγήκαν από την καραντίνα και ένα σημαντικό ποσοστό έδωσε αυτή τη βδομάδα το «παρών» στις σχολικές αίθουσες, προκειμένου, κυρίως, να υπογράψει την αίτηση-δήλωση για τις εξετάσεις.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2020 πρέπει πλέον να εστιάσουν στις επαναλήψεις, και να αφήσουν πίσω τους το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε.
Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης, υποστήριξε επίσης ότι τα περισσότερα φροντιστήρια, παρότι άνοιξαν, συνεχίζουν την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές 2020 μέσω της τηλεκπαίδευσης, λόγω των φόβων που εκφράζονται -από γονείς και τους εκπαιδευτικούς- για διασπορά του κορωνοϊού σε υποψηφίους και τον κίνδυνο να χάσουν τις εξετάσεις.
Πανελλαδικές 2020 και ειδικά μαθήματα: Ποια τμήματα «ξεκλειδώνουν»
Εκπαιδευτικοί αναλυτές δίνουν σειρά οδηγιών στους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2020, τόσο με γενικές συμβουλές, όσο και με συγκεκριμένες οδηγίες για μαθήματα όπως η Νεοελληνική Γλώσσα.
«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η συμπλήρωση της εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας που προηγείται των Πανελλαδικών. Ολοι οι υποψήφιοι του πρώτου επιστημονικού πεδίου (των Ανθρωπιστικών Σπουδών) αλλά και του τέταρτου (των Οικονομικών και Πληροφορικής) θα πρέπει να ξέρουν διαχρονικά ότι η εξέταση στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών (εφόσον βρίσκονται σε ένα καλό σημείο γνώσης της γλώσσας) μπορεί να τους βοηθήσει να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες εισόδου τους στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, “ξεκλειδώνοντας” πολλά τμήματα με ενδιαφέρον πρόγραμμα σπουδών και πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας» σημείωσε ο κ. Χατζητεγάς και προσέθεσε:
«Το ίδιο ισχύει φυσικά για όποια γλώσσα γνωρίζουν καλά οι υποψήφιοι. Τέτοια τμήματα είναι οι Φιλολογίες, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Δημοσίων Σχέσεων και ΜΜΕ, Ναυτιλιακών Σπουδών, Τουριστικών Σπουδών και Επαγγελμάτων. Οπως είναι γνωστό, φέτος το καλοκαίρι οι τελειόφοιτοι Λυκείου που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα θα έχουν τη συνεξέταση Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για όλους, την Κοινωνιολογία για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και επιλογή μόνο ενός επιστημονικού πεδίου».
Πηγή: iefimerida