Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020, προσκαλεί μέσα από το site του, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μέσω της Τέχνης και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα!
«Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή»
Η φετινή δράση έχει ως σκοπό να αναδείξει τον πολύτιμο ρόλο των Μουσείων, καθώς ως βασικοί πυλώνες του πολιτισμού και της κοινωνίας συμβάλλουν στην ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή. Το Μουσείο είναι ο χώρος, όπου ο κάθε επισκέπτης βιώνει μια μοναδική εμπειρία, αποτελώντας ταυτόχρονα και έναν κοινωνικό ιστό που ενισχύει μέσα από διάφορες δράσεις την ποικιλόμορφη, δημιουργική συνύπαρξη, απαλείφοντας κοινωνικές διαφοροποιήσεις και εμπόδια.
«Όλοι ίσοι, μα διαφορετικοί»
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020, προσκαλεί μέσα από το site του, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να γιορτάσουν μέσω της Τέχνης και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα.
Πήτερ, Άλις, Αϊσέ, Ηλίας, Κατερίνα …. και άλλα πολλά παιδιά από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική καταγωγή, διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικές συνήθειες και κουλτούρες, με αναπηρίες, με ιδιαιτερότητες… βρίσκονται το ένα πλάι στο άλλο στην μεγάλη κατασκευή που συνιστά βασικό κομμάτι του αφηγηματικού ιστού της έκθεσης «Μόνος ή μοναδικός; Διαφορετικότητα και ρατσισμός», με έμπνευση από τη διάσημη καλλιτέχνιδα Marisol Escobar.
Όλοι είμαστε ίσοι, μα διαφορετικοί, Μοναδικοί. Αποδεχόμενοι τον Άλλο, αποδεχόμαστε την Ισότητα, σπάζοντας προκαταλήψεις και στερεότυπα. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τέχνη, την κοινωνία. Έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες, όπως κάθε παιδί έχει ανάγκη να πάει στο σχολείο, να παίξει, να αθληθεί, να νιώσει φροντίδα και αγάπη…
Τα παιδιά των εικαστικών εργαστηρίων του ΜΕΠΤ έχουν κάνει τα δικά τους έργα με πολλά διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Μπορείτε κι εσείς με τη σειρά σας να κάνετε τη δική σας ζωγραφιά ή κατασκευή με πολύ απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, δημιουργώντας παιδιά από διαφορετικούς πολιτισμούς και τόπους, με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, ρούχα και μαλλιά.
Παρατηρήστε πώς τα παιδιά έχουν ζωγραφίσει τις ανθρώπινες φιγούρες και το φόντο τους. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις τεχνικές που βλέπετε για να εμπλουτίσετε το έργο σας. Και να θυμόσαστε πάντα, είμαστε: «Όλοι ίσοι, μα διαφορετικοί »!!!
Πηγή: monopoli